- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

e-shops: Η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι το ήμισυ του παντός

Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξουμε συνήθειες και να κάνουμε ένα άνοιγμα σε νέα πεδία που δεν τα γνωρίζουμε καλά ή –ας το παραδεχθούμε– μας φοβίζουν και λίγο. Και ίσως οι φόβοι μας να είναι δικαιολογημένοι, αφού ανέκαθεν ο άνθρωπος ένιωθε αμήχανα απέναντι στο καινούργιο, μέχρι τη στιγμή που το κατακτούσε κι αυτό και γινόταν μέρος της καθημερινότητάς του.

Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο του εμπορίου, όπου παλιοί, παραδοσιακοί επιχειρηματίες έπρεπε να αφήσουν την εργασία τους όπως την ήξεραν, με τα φυσικά καταστήματα, τις βιτρίνες, τους πωλητές και τις κλασικές ταμειακές μηχανές, να αφομοιώσουν τον όρο σχεδιασμός eshop και να μπουν σε μια νέα εποχή, όπου οι εκφράσεις «ηλεκτρονικό κατάστημα», «ιστοσελίδα», «πλαστικό χρήμα» και «ηλεκτρονική παραγγελία» είναι οι πιο συνηθισμένοι.

Η μεγάλη ανασφάλεια που διακρίνει τους μεγαλύτερους ανθρώπους προέρχεται από την έλλειψη τριβής και ενασχόλησης με την τεχνολογία και είναι απολύτως κατανοητή. Ωστόσο, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Σήμερα υπάρχουν εταιρείες κατασκευής που σε οικονομικές τιμές αναλαμβάνουν να στήσουν την ιστοσελίδα οποιουδήποτε θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Και μια καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα εξασφαλίζει τη μισή επιτυχία για μια τέτοια επιχείρηση, αφού είναι αυτή που θα φέρει πελάτες και θα συντελέσει στην απόκτηση καλής φήμης για εκείνη.

Οι ειδικοί αυτής της πολύτιμης υπηρεσίας έχουν ήδη πίσω τους αρκετά χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, ενώ ο επαγγελματισμός τους και η ποιότητα της δουλειάς τους είναι άμεσα ορατά και αυταπόδεικτα, με τον επιχειρηματία να διαπιστώνει πρώτος την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας στην επισκεψιμότητα και στην… τσέπη του. Το φάσμα, μάλιστα, των ιστοσελίδων που κατασκευάζουν είναι εξαιρετικά ευρύ, αφού περιλαμβάνει σελίδες καταστημάτων μόδας, ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών, βιβλίων, αξεσουάρ, αλλά και ιστότοπους εκτός εμπορίου, π.χ. ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ιστολόγια ειδικής θεματολογίας.

Οι κατασκευαστές των ιστοσελίδων δεν αρκούνται σε μια απλή γραφιστική-σχεδιαστική δουλειά, αλλά προβαίνουν σε ανάλυση και σχεδιασμό όσον αφορά τις τεχνολογικές απαιτήσεις κάθε σελίδας και κάνουν το marketing – seo για κάθε προϊόν που πρέπει να προωθηθεί. Επιπλέον, η δουλειά τους δεν είναι στατική, δηλαδή δεν ολοκληρώνεται με την παράδοση της κατασκευασμένης ιστοσελίδας στον πελάτη, αλλά αντίθετα είναι μια διαρκής διαδικασία, αφού πρέπει να υποστηρίζουν την ιστοσελίδα τόσο σε θέματα τεχνικά, αν προκύψει π.χ. κάποια βλάβη, όσο και σε ζητήματα ανανέωσής της, καθώς πρέπει να περαστούν τα καινούργια προϊόντα. Ίσως μάλιστα χρειαστεί να αλλάξει η όψη της ιστοσελίδας για να γίνει πιο ελκυστική και να τραβήξει περισσότερη πελατεία.

Ακόμα, οι επαγγελματίες αυτού του χώρου φροντίζουν τεχνικές λεπτομέρειες που είναι φυσικό ένας έμπορος να μη γνωρίζει, όπως είναι η ταχύτητα φόρτωσης, η διασύνδεση με μηχανές σύγκρισης τιμών, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram κτλ.), που πάντα δίνουν ώθηση στις πωλήσεις, καθώς και με πύλες πληρωμών τραπεζικών συστημάτων, αλλά και ταχυδρομικές εταιρείες για την αποστολή των προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, ένας κατασκευαστής ιστοσελίδας ενός e-shop είναι ένας πολυπράγμων συνεργάτης του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο, τόσο πολύτιμος που δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ουσιαστικά αποτελεί οργανικό μέλος της επιχείρησης και το μεγαλύτερο ανθρώπινο κεφάλαιο, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την ψηφιακή τεχνογνωσία και την προβολή της εταιρείας προς τα έξω.

Δείτε περισσότερα για κατασκευή ιστοσελίδας προσφορά και λύστε οποιεσδήποτε πιθανές απορίες σας σχετικά με το χώρο του internet.