- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιάννης Αντωνιάδης: Αίτημα για ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, είχε συνάντηση στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με το νέο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο. Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Παναγιώτης Κιοσές και ο συνδικαλιστής πυροσβέστης κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμυνταίου ο οποίος αυτή τη στιγμή καλύπτεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πτολεμαΐδας.

Βουλευτής και Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον Αρχηγό ότι ο Δήμος Αμυνταίου ήδη έχει πληγεί από το κλείσιμο των δύο Μονάδων της ΔΕΗ, ενώ αρκετές δημόσιες υπηρεσίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και έκαναν μνεία μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο στον τομέα της πυροπροστασίας να υπάρχει μια προτεραιότητα.

Δεδομένου ότι ο Δήμος διαθέτει την κτιριακή υποδομή και αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα, απομένει στο Αρχηγείο να εγκρίνει την ίδρυση και να στελεχώσει το εν λόγω Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Ο Αρχηγός από την πλευρά του, δήλωσε ότι καταρχάς δεν είναι αντίθετος, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα. Δήλωσε όμως θετικός στην πρόταση του βουλευτή να επανεξετάσουν το αίτημα το Νοέμβριο του 2022 μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, όταν παράλληλα θα έχουν γίνει και οι φετινές τοποθετήσεις πυροσβεστών και έτσι θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης. Στο σημείο αυτό, ο βουλευτής τόνισε πως αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των διοριστέων πυροσβεστών, να εξεταστεί η λύση της στελέχωσης του Κλιμακίου με εποχικό προσωπικό.