- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Απριλίου στη Φλώρινα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Φλώρινας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Φλώρινας, το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Φλώρινας και το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών και Χωματουργικών Μηχανημάτων Φλώρινας, καλούν τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τις νέες, τους νέους και όλους τους πολίτες της Φλώρινας, να συμμετέχουν  στην

24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με βασικά θέματα την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, την ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ, την ΑΝΕΡΓΙΑ, την ΦΤΩΧΕΙΑ, και τους χαμηλούς  ΜΙΣΘΟΥΣ.

Περάσαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Και κυρίως, μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Κρίση χρέους, πανδημική κρίση, κρίση ακρίβειας έχουν συμπιέσει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα και έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο του Λαού.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα ράλι ανόδου των τιμών σε όλα τα επίπεδα που κορυφώθηκε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το κόστος των καυσίμων έχει καταστήσει την θέρμανση περιορισμένη, τις μετακινήσεις  απαγορευτικές, και το κόστος των αγαθών έχει εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Την ώρα που η λέξη «απελπισία» δεν είναι ικανή να περιγράψει τα όσα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στο ζήτημα της ακρίβειας, πρέπει, η κοινωνία των πολιτών να αναλάβει δράση.

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε όλοι και βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί ξέρουμε ότι με τον τρόπο αυτό μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

 

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 18:00

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ