- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10% η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης και με κύριο σύνθημα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Γενικών συνελεύσεων του Ε.Κ.Φ. Ηπείρου 26 να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.