- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της ΕΑΑΚ στην απεργία της 6ης Απριλίου

Ο πόλεμος χτυπάει όλο και πιο δυνατά και την δική μας πόρτα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων για την παγκόσμια κυριαρχία, για το μοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς τους.

Τον πόλεμο το ζούμε κάθε μέρα εδώ…

Οι σωρευτικές συνέπειες της πολιτικής έχουν αρχίσει να «σκάνε με κρότο», μπρος στο έδαφος της εγκληματικής διαχείρισης των αλλεπάλληλων κρίσεων εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων (χρέος, Covid-19, πόλεμος). Σε κάθε σπίτι φωλιάζει μια βαθιά αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική, όσο και για τα κοινωνικά στηρίγματα της εξουσίας της. Η αγανάκτηση αυτή έχει σήμερα χαοτικό χαρακτήρα, εκτονώνεται σποραδικά με ξεσπάσματα, δίχως την ικανότητα να προβάλει εναλλακτική λύση.  Η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, το ροκάνισμα των εισοδημάτων μοιάζει να εκκινεί το αφετηριακό σκηνικό μιας επιταχυνόμενης κυβερνητικής φθοράς.Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι κραυγαλέα, γιατί ανεμπόδιστα εφάρμοζε την πολιτική της. Ας μην ξεχνάμε πως στα μεγάλα και στα ουσιώδη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πλάι της (Ιδιωτικοποιήσεις, Εξοπλισμοί, Πόλεμος).

Για αυτό αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της συναίνεσης. Ενάντια στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Δεν περιμένουμε καμία κυβερνητική εναλλαγή και κανέναν «σωτήρα» που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με «άλλα ρούχα».

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε – παλεύουμε για:

Καλούμε τη νέα εργατική βάρδια  της πόλης που ζει καθημερινά την επισφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, όσους βρίσκονται στις πλέον ευάλωτες θέσεις του κοινωνικού καταμερισμού. Η μόνη ελπίδα είναι στον αγώνα για τη συγκρότηση ενός ακηδεμόνευτου εργατικού κινήματος, ανεξάρτητου από τους κρατικούς θεσμούς, με νέες μορφές οργάνωσης και συσπείρωσης και αγωνιστικές μορφές και διεκδικήσεις σύγκρουσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

 

6 Απρίλη 18:00 στην κεντρική Πλατεία

ΑΡΕΝΑ- ΕΑΑΚ