- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας για την απεργία της 6ης Απριλίου

Η πανδημία ανέδειξε τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και φανέρωσε τη σπουδαιότητα τις ύπαρξης των νοσοκομείων της περιοχής μας. Το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των υγειονομικών του συστήματος υγείας δεν ήταν αρκετά για να νικήσουν τη μη θέληση θωράκισης του συστήματος υγείας από πλευράς κυβέρνησης. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 πλησιάζουν τους 28000. Μια πόλη έχει χαθεί και η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της καλπάζει προς την κορυφή της λίστας θανάτων νεκρών των χωρών της Ε.Ε αφήνοντας ήδη πίσω χώρες που προκαλούσε τρόμο και μόνο η σκέψη σύγκρισης μαζί τους όπως είναι η Ιταλία. Παράλληλα 6500 περίπου είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, της “ μη covid” πανδημίας εξαιτίας της μετατροπής όλων των νοσοκομείων σε μονοθεματικά.

Στο “ νέο ΕΣΥ” δε χωράνε μόνιμες σχέσεις εργασίας. Μόνο συμβάσεις ορισμένου χρόνου θέτοντας έτσι σε εργασιακή ομηρία όλους τους εργαζόμενους. Δε χωράνε οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας που τόσο τους χρειαζόμαστε. Το “ νέο ΕΣΥ “ λειτουργεί με όρους της αγοράς και ασθενείς-πελάτες. Φαίνεται ξεκάθαρα στο νέο νομοσχέδιο περί πρωτοβάθμιας φροντίδας και απογευματινών χειρουργείων. Κρύβουν από το λαό ότι “στα παλάτια νοσοκομεία” των ιδιωτών που τάζουν δικαίωμα να μπουν για σοβαρό λόγο υγείας θα έχουν μόνο οι έχοντες μια καλή ιδιωτική ασφάλεια. Πώς αλλιώς θα βγει το κέρδος του ιδιώτη?

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ως υγειονομικοί καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δε συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται στο πλαίσιο ανταγωνισμού Ρωσίας με ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι επιπτώσεις σε ενέργεια και κόστος διαβίωσης ήδη φαίνονται και θα χειροτερέψουν.

Απαιτούμε:

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν :