- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας στο 2ο Κύπελλο Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας (pics)

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου η ομάδα ποδηλασίας του ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας – LEAGUE XCO 2022 – και διασυλλογικό West Coast XCC (αγώνισμα Cross Country). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα και διοργανώθηκαν από Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Άπειρο Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, με μεγάλη επιτυχία, σε μια τεχνική διαδρομή, στο αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας. Στους αγώνες συμμετείχαν 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα, σε ένα απαιτητικό σιρκουί 4 χιλιομέτρων για όλες τις κατηγορίες, που δοκίμασε τις αντοχές των αθλητών. Οι διαφορές στις περισσότερες κατηγορίες ήταν μικρές, ενδεικτικό του ανταγωνισμού που υπήρξε.

Η αγωνιστική ομάδα ποδηλασίας του ΣΟΧ Φλώρινας, συμμετείχε στους αγώνες με 10 ποδηλάτες που πέτυχαν άριστα αποτελέσματα και έδωσαν το παρόν στις περισσότερες απονομές των κατηγοριών τους. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των Κορασίδων η Δούκα Γεωργία, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο και τερμάτισε δεύτερη με μικρή διαφορά από την πρώτη της κατηγορίας στον αγώνα της Λίγκας, και πρώτη στο διασυλλογίκο. Στην αντίστοιχη κατηγορία για τα αγόρια ο Μάριος Καραβασίλογλου τερμάτισε 14ος στο διασσυλογικό ενώ ήταν 28ος στην γενική Παίδων της λίγκας. Στην κατηγορία των Παμπαίδων παρά τον πολύ μεγάλο συναγωνισμό οι αθλητές του ΣΟΧ ήταν όλοι στην πρώτη 15αδα με τον Παύλο Πολπατζή 9ο , τον Αδάμ Ζαραβέλη 14ος και τον Γιάννη Μούτσιο 15ο. Στην κατηγορία ανδρών Masters, ο Bico Arben, έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα και κατέλαβε την 5η θέση στην λίγκα και αντίστοιχα την 20η στην γενική των ανδρών.

Οι μικροί της ομάδας πέτυχαν συνολικά, τα καλύτερα αποτελέσματα από όλη την ομάδα, με την Κατερίνα Σβάρνα στην κατηγορία των μίνι μεγάλων κοριτσιών στην 3η θέση, παρά την πτώση της λίγο πριν την τελευταία στροφή. Στην κατηγορία των Μίνι μικρών, ο Κωνσταντίνος Σιάμκουρης κατέλαβε την 4η θέση, ο Γκόγκος Βασίλειος ήταν 5ος αν και μόλις είχε αναρρώσει από σχετική ίωση, ενώ ο Αγησίλαος Σβάρνας τερμάτισε 7ος.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, τους γονείς τους και τους προπονητές Σβαρνα Θεόδωρο, Πολπατζή Σίμο και Κάσπαρη Παναγιώτη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας https://hellenic-cycling.gr/national-cup-xcc-2nd-race/. Οι προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου στη ποδηλασία έχουν ξεκινήσει κανονικά και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τους προπονητές στα τηλέφωνα του συλλόγου 2385029939 και 6947525632.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος