- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ (video, pics)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας στις 18/4/2022 και στις 19/4/2022 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε επαγγελματίες που επικοινωνούν και παίρνουν αποφάσεις με και για τα παιδιά, όπως εργαζόμενοι σε δομές παιδικής προστασίας, σχολικές μονάδες, υπηρεσίες πρόνοιας, ΚΔΑΠ με διάρκεια 6 ώρες ημερησίως.

Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Κατανοώντας παιδιά και νέους με συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα. Η επίδραση του αναπτυξιακού τραύματος στη ζωή και τις σχέσεις των παιδιών» με τις εξής θεματικές:

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κος Βόσδου Σωτήρης και ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Γιαννάκης Βασίλης, οι οποίοι τόνισαν τη μεγάλη σημασία του σεμιναρίου αυτού για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά και τα οφέλη και εφόδια που θα αποκομίσουν οι εργαζόμενοι μετά το τέλος του σεμιναρίου, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, ενώ ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κος Παρδάλης Ιωάννης καλωσόρισε τους καλεσμένους και επιμορφούμενους/-ες.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Μαίρη Θεοδωροπούλου νόμιμη εκπρόσωπος του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, Τατιάνα Ελένη Γκόρνυ Ψυχολόγος-Σύμβουλος ψυχικής υγείας-Συντονίστρια του τομέα αποϊδρυματοποίησης και Μαριλού Χατζησκουλή Σύμβουλος ψυχικής υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια-Κοινωνική ανθρωπολόγος-Συντονίστρια στην εκπαίδευση γονέων του Κέντρου Ερευνών Ρίζες.

Το σεμινάριο ήταν βιωματικού χαρακτήρα με τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες να εξασκούνται σε περιστατικά/γεγονότα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και οι εισηγήσεις πολύ κατατοπιστικές, λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες από την υπεύθυνη επιστημονική ομάδα και με αναφορά σε πραγματικά γεγονότα.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα σταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Φλώρινας κο Γιαννάκη Βασίλη που συνεισέφερε σημαντικά, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο και την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ για την άκρως ουσιαστική επιμόρφωση στους/στις εργαζόμενους/-ες ευελπιστώντας η θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση που προσέφεραν να αποδειχθούν πολύ σημαντικές για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία των εργαζομένων στοχεύοντας σε μελλοντική και πιο συχνή συνεργασία.

Η Διοίκηση του ΚΚΠΠΔΜ ανέλαβε την πρωτοβουλία της διεξαγωγής του σεμιναρίου αυτού έχοντας πάντα ως γνώμονα και βασικό σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη τόσο του προσωπικού των εργαζομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και των αντίστοιχων υπηρεσιών άλλων φορέων της Φλώρινας που ασχολούνται με παιδιά, αφού συνεχώς η κοινωνία εξελίσσεται, αλλάζει και αναλόγως πρέπει να μπορούν να συμπεριφέρονται και να ενεργούν οι εργαζόμενοι/-ες απέναντι στα παιδιά. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εργαζόμενοι/-ες θα είναι ικανοί/-ες να διαχειρίζονται δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις με τα παιδιά και να μπορούν να προβαίνουν στην άμεση αντιμετώπιση οποιωνδήποτε γεγονότων παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κος Παρδάλης Ιωάννης κατά τον χαιρετισμό του είπε:

«Καλημέρα σας.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους που βρίσκεστε σήμερα εδώ πρώτη μέρα του επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Στόχος της διοίκησης του ΚΚΠΠΔΜ είναι η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων του Κέντρου μας αλλά και όλων των φορέων που η εργασία τους αφορά σε παιδιά. Οι ανάγκες των παιδιών αυξάνονται συνεχώς, οι συμπεριφορές τους μεταβάλλονται και μεταλλάσσονται καθημερινά και εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να εξελισσόμαστε.

Το 2ήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιούμε με το κέντρο ερευνών Ρίζες και σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας έχει ως στόχο να βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους συμπεριφοράς των νέων και να αντιμετωπίσουν στοχευμένα τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας και εμείς οφείλουμε να τα βοηθήσουμε ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα συναντούν στην ενήλική ζωή τους. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα από όλα να τα καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τις συμπεριφορές τους.

Σε αυτό θα μας βοηθήσουν η κυρία Θεοδωροπούλου με την ομάδα της και θα μας δώσουν τα καλύτερα εφόδια έτσι ώστε στο τέλος αυτών των σεμιναρίων τα παιδιά εμμέσως να είναι κερδισμένα!

Θέλω να ευχαριστήσω την κα Θεοδωροπούλου εκπρόσωπο του κέντρου ερευνών Ρίζες για την παρουσία τους εδώ αυτές τις ημέρες,

Τον Δήμαρχο κ. Γιαννάκη Βασίλειο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Κέντρου και των φιλοξενούμενων παιδιών και δείχνει καθημερινά έμπρακτα την υποστήριξή του στο έργο μας ως Διοίκηση, καθώς το επιμορφωτικό σεμινάριο γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας και

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βόσδου για τη σημερινή του παρουσία εδώ αφού και αυτός είναι ένθερμος υποστηρικτής του Κέντρου μας και στέκεται αρωγός στις δράσεις μας.

Σας ευχαριστώ».