- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Πάσχα για όλους»: Τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν σε οικογένειες του Δήμου Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και του Γραφείου Εθελοντισμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχια, προέβη στη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα σε κατοίκους του Δήμου μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αφορούσαν:

  1. Βασικά είδη διατροφής μακράς διάρκειας, όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α.
  2. Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων οδοντόκρεμες κ.α.
  3. Ρούχα καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.

Η πρόσκληση του Δήμου Φλώρινας για τη συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών έλαβε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους δημότες με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με μέριμνα και ευθύνη της Πρόνοιας του Δήμου, μοιράστηκαν σε πάνω από 70 οικογένειες και αντίστοιχα μεμονωμένα άτομα της πόλης, αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου, τα είδη που είχαν συγκεντρωθεί προσδοκώντας στον, όσο το δυνατόν, καλύτερο εορτασμό των ημερών του Πάσχα.

Ο Δήμος Φλώρινας θα ήθελε να ευχαριστήσει όσες και όσους βοήθησαν στη συγκέντρωση των ειδών, προκειμένου κάποιοι συμπολίτες μας να μπορέσουν, με μεγαλύτερη άνεση, να περάσουν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.