- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 5o Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 5o Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας  «ταξίδεψε» στις «μπλε θάλασσες» του Αυτισμού, «βούτηξε» στα αγαπημένα  «νερά» των ατόμων αυτών, λόγω του «Μπλέ του Αυτισμού»!

Με «καπετάνιους» την Κοινωνική Λειτουργό Στεργιούλα Βαλαλάκη και τη  Ψυχολόγο Ανδρονίκη Μαυρίδου, ως μέλη ΕΔΥ του 5ου Δημοτικού-ΣΔΕΥ  Ειδικού Δημοτικού, καθώς και την κυρία Βασιλική Τσούκα, δασκάλα του  5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,  ξεκίνησε αυτό το ταξίδι την  Παρασκευή 1 Απριλίου. Οι ταξιδιώτες γι’ αυτόν τον προορισμό ήταν τα  παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με οδηγό τους τον  εικαστικό, κύριο Νικόλαο Μίσσια και τα παιδιά της Γ1’ τάξης του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με οδηγό τους τον δάσκαλο κύριο Αντώνιο Λούγκα.

Το ταξίδι ξεκίνησε με βίντεο για τον αυτισμό και συνέχισε με την  εξιστόρηση της ζωής αυτού του «Γενναίου στρατιώτη». Στη συνέχεια  αναπτύξαμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, αφού πρώτα ήρθαμε  κοντά με τις δικές μας ευαίσθητες και τρυφερές πτυχές! Έπειτα  ζωγραφίσαμε τόσο τις δικές μας όσο και τις ιστορίες ζωής των ατόμων με  Αυτισμό και ανακαλύψαμε έναν θησαυρό που στέκεται πάνω στις ίδιες  αξίες: την εκπλήρωση των αναγκών μας, την αποδοχή, τον σεβασμό!

Στο τέλος υψώσαμε τα μπλε μπαλόνια και τα αφήσαμε να «ταξιδέψουν»  ελεύθερα με τον τρόπο που τα ίδια επιθυμούν!