- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

1ο βραβείο στην εφημερίδα του ΣΤ2’ του 6ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» σε πανελλήνιο διαγωνισμό για τον ποντιακό ελληνισμό

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές του Στ2’ του Σχολείου μας για την μεγάλη τους επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον οποίο το Αφιερωματικό Τεύχος του Περιοδικού «SCHOOL-ECO-ΜΥΡΜΗΓΚΟΤΡΥΠΑ» με τον τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Πόντο» έλαβε το 1ο Βραβείο Μαθητικού Εντύπου. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έλαβαν μέρος 130 Σχολεία.

Ευχόμαστε η διάκριση αυτή να έχει και συνέχεια, εφόσον οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν μέρος της σχολικής μας ζωής. Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου μας παρακολουθούμε με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να έχουν επιτυχίες και να προοδεύουν σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής τους.

Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως την αγαπητή συνάδελφο, Όλγα Μούσιου Μυλωνά, υπεύθυνη του περιοδικού του Σχολείου μας, η οποία στα δύο τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει για το διαδικτυακό περιοδικό «SCHOOL-ECO-ΜΥΡΜΗΓΚΟΤΡΥΠΑ» πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διαχρονικού Ελληνισμού και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει πάντα να είναι ζωντανή στη μνήμη μας, όπως και η τιμή στους προγόνους μας να είναι η ένδειξη της συνέχειας, της προοπτικής και της ελπίδας του Ελληνισμού.

Μπορείτε να δείτε το τεύχος του περιοδικού στην ιστοσελίδα του Σχολείου: http://1dim-peir-florin.flo.sch.gr/wordpress/?p=474.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Ευγενία Γάκη