- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας: Υιοθετήσαμε ένα πλοίο… (pics)

Και μας υιοθέτησε ο πρώτος καπετάνιος της χώρας! Τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές του Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, και συγκεκριμένα στην υποθεματική «Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα» της θεματικής «Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία» υλοποιήσαμε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα «Υιοθεσίας πλοίου» (Adopt a Ship) της Project Connect. Το πλοίο που υιοθετήσαμε είναι το μεγαλύτερο εμπορικό πλοίο της AEGEAN Bulk και ονομάζεται Αγωνιστής. Έχει 196 μέτρα μήκος, 32 μέτρα πλάτος  καθώς και η χωρητικότητα του  είναι 58399 tDWT, και το βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 7 μέτρα. Η σημαία του πλοίου είναι ελληνική και κατασκευάστηκε το 2010. Ο τύπος του πλοίου είναι Bulk Carrier. Το πλοίο αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται μέσα από ψηφιακές εφαρμογές. Κάθε μήνα επικοινωνούμε με τον καπετάνιο του και ανταλλάσσουμε πληροφορίες για τη ζωή στο καράβι και το επάγγελμα του ναυτικού.

Μέσα από το πρόγραμμα, είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να γνωρίσουμε και έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο της Ελληνικής Ναυτιλίας, τον Capt. Δημήτριο Ματθαίου, ο οποίος είναι CEO των εταιρειών Arcadia Shipmanagement Co Ltd. & Aegean Bulk Co Inc.  Ο κ. Ματθαίου επικοινώνησε πολλές φορές μαζί μας και μας μίλησε για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα, για τις δυσκολίες και τα πλεονεκτήματα της ζωής των ναυτικών και για τις πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής ενασχόλησης στα επαγγέλματα της θάλασσας.

Επιπλέον, ο Capt. Δημήτριος Ματθαίου, μας μίλησε για τη σημασία που έχει να ονειρεύεται ο καθένας το μέλλον του και να το χτίζει με τη δουλειά και τους αγώνες του. Ο κ. Ματθαίου ως Πρόεδρος της AHEPA MaritimeStNicholasHJ-45 και Πρόεδρος της Green Award Foundation, μας προσφέρει το ζωντανό παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς και της ανάγκης να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για μια κοινωνία με αλληλεγγύη και συνοχή και για έναν πράσινο πλανήτη με αειφορία και οικολογική προοπτική.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι από αυτή τη συνεργασία μαζί του, γιατί  αποκομίζουμε πολλά οφέλη από τις συζητήσεις μας. Μας περιβάλλει με το ενδιαφέρον, την προσφορά και την αγάπη του και στην ουσία έχει «υιοθετήσει» την τάξη μας.

Πολλά είναι τα οφέλη μας και μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθεσίας πλοίου» (Adopt a Ship) της Project Connect. Θα κοινοποιήσουμε σύντομα τις ενδιαφέρουσες δράσεις, που υλοποιήσαμε στην τάξη μας στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η θάλασσα είναι συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό στα βάθη των αιώνων και αποτελεί ένα πεδίο για δράση και έμπνευση για όλους μας.

Οι δάσκαλοι

Όλγα Μούσιου και Μιχάλης Ρωμανίδης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Στ2’

του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης»