- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αναπαράσταση Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στο Γυμνάσιο Μελίτης (pics)

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 σε εκδήλωση του σχολείου πραγματοποιήθηκε δράση με θέμα «Αναπαράσταση Ολυμπιακών Αγώνων», κατόπιν πολύμηνης προετοιμασίας των μαθητών με την πολύτιμη καθοδήγηση, εποπτεία και αρωγή του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Βακάλη Σωκράτη. Οι μαθητές ανέλαβαν πρωτοβουλίες διοργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων σε μια ομαδοσυνεργατική και συμμετοχική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν στεφάνια από κλαδιά αγριελιάς, προσωμοιωτικά του αρχαίου «κόττινου», αναζητήθηκαν και βρέθηκαν περικεφαλαίες, δημιουργήθηκαν χειροποίητες ασπίδες, ακόντια, δίσκοι, αλτήρες αλλά και ψηφιακό υλικό.

Διεξήχθησαν και αναπαράχθηκαν θεατρικά τα βασικά αρχαία αγωνίσματα,  Στάδιον, Δίαυλος, Οπλιτοδρομία, Πένταθλον (Στάδιον, Άλμα, Δισκοβολία, Ακοντισμός, Πάλη) και  Πυγμαχία  με την συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης. Η υποστήριξη της όλης εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, καθώς στην αρχαιότητα οι γυναίκες δεν λάμβαναν μέρος στα αγωνίσματα

Παράλληλα, γινόταν περιγραφή και ανάλυση συγκεκριμένων στοιχείων διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στους γονείς και τους μαθητές

Η επιστημονική καθοδήγηση, η βιωματικότητα, η συμπερίληψη και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού ενέπνευσε τους μαθητές να συμμετέχουν στην δράση με ζήλο, ώστε να επιτευχθεί με τρόπο άριστο η διεξαγωγή των αγώνων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δια του Προέδρου-εκπροσώπου του και πλήθος Γονέων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις, κατά την διάρκεια των οποίων ενημερώνονταν για τα δρώμενα.

Εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας του Γυμνασίου Μελίτης
Η Διευθύντρια
Χρυσοχοΐδου Ιωάννα