- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απάντηση σε άρθρο του κ. Γ. Παρδάλη

κ. Παρδάλη,

Σχετικά με το άρθρο (διαφημιστικό κείμενο) που ανεβάσατε στο blog ‘Νέα Φλώρινα’, για την Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων* κας Δόμνας Μιχαηλίδου, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) :

https://neaflorina.gr/2022/05/dilosi-toy-proedroy-toy-kentroy-koinonikis-pronoias-gia-ti-nea-ypoyrgiki-apofasi-gia-tis-monades-paidikis-prostasias-kai-frontidas/

μας προξένησε μεγάλη εντύπωση κυρίως ο επίλογος σας, όπου αναφέρεστε σε ‘’επιθετικό μάρκετινγκ που δεν πρέπει να σας σταματήσει! Και για ένα φορέα παιδικής προστασίας που αντιδρά δίνοντας την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί κανόνες και έλεγχο στη λειτουργία του, όπως ορίζουν τα διεθνή κείμενα και η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού ακριβώς για τη θωράκιση του βέλτιστου συμφέροντος των ίδιων των παιδιών’’, χωρίς να τον κατονομάζετε, ενώ αναφέρεστε προφανώς στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η κίνηση σας αυτή μας προκάλεσε υποψίες για την πρόθεση σας.

κ. Παρδάλη,

μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένα πρόσωπο, που κατέχει τη θέση του Προέδρου μιας δομής ΜοΠΠ,καταφέρεται με τόσο μένος ενάντια σε ένα Φορέα κοινωνικά καταξιωμένο στη συνείδηση όλων των ελλήνων και που αποδεδειγμένα έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στην παιδική προστασία μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να μπαλώσει τις ελλείψεις της πολιτείας, αντικαθιστώντας επάξια την κρατική ανεπάρκεια και αδιαφορία, στο μέτρο του δυνατού. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη του έργου του Χαμόγελου του Παιδιού, αποτελούν άλλωστε οι μαρτυρίες όλων του παιδιών που είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν στις δομές του. Η στάση σας αυτή μας κάνει να αναρωτηθούμε για το μέγεθος της κομματικής σας πειθαρχίας, εφόσον η κατάληψη της θέσης που κατέχετε αυτήν τη στιγμή είναι καθαρά κομματική επιλογή.

Κ. Παρδάλη,

μας ανησυχεί το γεγονός ότι ένα πρόσωπο, το οποίο δεν είχε καμία ενεργή δράση, μέχρι την τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο, αναφορικά με την Κοινωνική Πρόνοια, πόσο μάλλον με την Παιδική Προστασία, εναντιώνεται και αμφισβητεί ένα καταξιωμένο Φορέα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού(που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα επί σειρά ετών) και φέρεται υπέρμαχος ενός νόμου που οδηγεί στην ουσιαστική απάλειψη του, αγνοώντας την στήριξη που δέχεται από πληθώρα ελλήνων και ξένων εξειδικευμένων επιστημόνων στο συγκεκριμένο χώρο. Βλέπε σχετικά:

https://www.protothema.gr/greece/article/1244180/to-hamogelo-tou-paidiou-den-einai-idruma-gia-na-kleisei-leei-o-organismos-adidraseis-sto-twitter/

Πιστεύουμε ότι η κίνηση σας αυτή, σε συνδυασμό με την φωτογραφία σας που αναρτήσατε, παραπέμπει ευθέως σε επιθετικότατο μάρκετινγκ από την πλευρά σας και σε εξαργύρωση κομματικής επιταγής.

Νιώθουμε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και διασύρεστε δημόσια. Όσο για την αναδιάρθωση, την οποία αναφέρεται στο κείμενο σας, πραγματικά τη βλέπουμε καθημερινά, ανάπτυξη και βελτίωση, μάλλον βλέπετε μόνο εσείς.

Μαρία Καρακόλη και Γεώργιος Κυριακού

 

*  Σαφώς και δεν είναι τυχαία η αλλαγή του τίτλου του αρμόδιου υπουργείο από  Κοινωνικής Πρόνοιας σε Κοινωνικών Υποθέσεων, που παραπέμπει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και όχι σε Πρόνοια.