- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράση του Γυμνασίου Μελίτης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας (pics)

Το Κέντρο Πρόληψης Φλώρινας κατά των Ναρκωτικών επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης, το Γυμνάσιο Μελίτης για δεύτερη φορά εντός του 2022 και πραγματοποίησε Βιωματικά εργαστήρια σε όλες τις τάξεις (Α΄,Β΄,Γ΄) του σχολείου με θέμα: «Πρόληψη του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού», δράσεις που αναμένεται να προσφέρουν απαραίτητη γνώση για το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα και να συμβάλουν στην διαμόρφωση θετικότερου σχολικού κλίματος μεταξύ των μελών της σχολικής μας μονάδας.

Ευχαριστούμε τον Κοινωνικό λειτουργό κ. Βογδάνη Θεόδωρο για τις εισηγήσεις-παρεμβάσεις στην Α΄ και την Β΄ τάξη, την Ψυχολόγο κ. Σιάκου Ρόζμαρυ για τις εισηγήσεις-παρεμβάσεις στην Γ΄ τάξη  και την  κ. Λαζάρου Νικολέτα, Κοινωνιολόγο- παρατηρήτρια της δράσης.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδουμε στην κυρία Ζιώγα Βικτώρια, Ψυχολόγο-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, η οποία πραγματοποίησε Ενδοσχολική Επιμόρφωση του Συλλόγου των Διδασκόντων του Γυμνασίου Μελίτης με θέμα: «Ενδοσχολικός Εκφοβισμός –Bullying», φαινόμενο συχνά εμφανιζόμενο στην σύγχρονη σχολική πραγματικότητα που  εγείρει  προβληματισμούς στην  κοινωνία.

Η επιστημονική κατάρτιση και η ενδελεχής γνώση της επιμορφώτριας επί του θέματος ενίσχυσαν σημαντικά και πολύπλευρα το γνωστικό υπόβαθρο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν και απέκτησαν εφόδια διαχείρισης συγκρουσιακών καταστάσεων εντός του σχολικού πλαισίου.

Εκ μέρους του Συλλόγου των Διδασκόντων
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μελίτης
Χρυσοχοΐδου Ιωάννα