- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Φλώρινας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δ. Σ. της Ε. Λ. Μ. Ε. Φλώρινας και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της γνωστής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το νομό μας, παρά το ότι ο διαθέσιμος χρόνος για την προετοιμασία της ήταν στην πράξη ελάχιστος.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δυο μέρη. Το πρώτο αφορούσε τη φιλοσοφία της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ομιλητές ήταν οι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί κύριοι Γεώργιος Ιορδανίδης, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και Γεώργιος Μαυρογιώργος, Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι οποίοι παρουσίασαν τις βασικές αρχές της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και την ιστορία της, εκφράζοντας παράλληλα αρκετές ανησυχίες για το πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τη σχολική ζωή και την επαγγελματική δραστηριότητα των εκπαιδευτικών. Στο δεύτερο μέρος έλαβε το λόγο ο νομικός- εργατολόγος κύριος Παλαιολόγος Παλαιολόγου, δικηγόρος Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε τη νομική διάσταση του θέματος και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ιδιαίτερα μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος της απεργίας- αποχής, την οποία είχαν προκηρύξει η Ο.Λ.Μ.Ε. και η Δ.Ο.Ε..

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές τόσο για τις πολύ εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους όσο και για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας παρά το επιβαρυμένο προσωπικό και επαγγελματικό τους πρόγραμμα τη συγκεκριμένη περίοδο. Δεσμεύεται επίσης να συνεχίσει τις συγκεκριμένες επιμορφωτικές- συνδικαλιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς, εμπλουτίζοντας τες με νέα επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη μας.

Για το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Νικολάου
Η Γενική Γραμματέας
Βασιλική Μούζα