- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα φιλοξένησε το Εκπαιδευτικό Αθλητικό Πρόγραμμα Καλαθοσφαίρισης «Τρίποντα στα σχολεία» (pics)

Το Εκπαιδευτικό Αθλητικό Πρόγραμμα Καλαθοσφαίρισης «Τρίποντα στα σχολεία» φιλοξενήθηκε στη Φλώρινα το διήμερο 17 και 18 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ, με την στήριξη του Δήμου Φλώρινας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης σε αγόρια και κορίτσια μικρής ηλικίας βάσει συγκεκριμένων αρχών και αξιών του αθλητισμού, όπως είναι η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη.

Στη Φλώρινα συμμετείχαν περισσότερα από 250 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες επτά (7) δημοτικών σχολείων, υπό την επίβλεψη προπονητών και γυμναστών της Ομοσπονδίας, όπου διδάχτηκαν βασικά στοιχεία του αθλήματος.

Στο ΔΑΚ βρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης που συνεχάρη την Ομοσπονδία για τη δράση της και ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους, ενώ παράλληλα μοίρασε και αναμνηστικά δώρα μαζί με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκης «ο Δήμος Φλώρινας στηρίζει εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή μας, ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό και προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και άλλες σημαντικές αξίες και αρχές για τη νεολαία».