- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ημέρα της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού στη Φλώρινα (video, pics)

Εορτάστηκε και στην πόλη της Φλώρινας η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο πανελλαδικός εορτασμός της καθιερώθηκε με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703/1999.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και κατάθεση στεφάνων. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Σωτήρης Βόσδου, με αφορμή την σημερινό επέτειο εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα: «Η σημερινή τελετή μας υπενθυμίζει ότι απέναντι στον ολοκληρωτισμό οι λαοί και τα έθνη υψώνουν τοίχος προστασίας της Δημοκρατίας. Οφείλουμε να απομονώνουμε τον Ναζισμό, και τον Φασισμό όλων των αποχρώσεων. Ειρήνη και Δημοκρατία συμβαδίζουν».