- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας στις 5 καλύτερες ομάδες του Πανελλήνιου διαγωνισμού «Skills Clubs – Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα» του Βρετανικού Συμβουλίου

Η μαθητική ομάδα της Α’ τάξης, του 2ου ΓΕΛ Φλωρινας, συμμετείχε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Skills Clubs – Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο.

Η εξαμελής ομάδα αφού ολοκλήρωσε τα εργαστήρια δεξιοτήτων του Skills Clubs συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό με την δημιουργία της εικονικής κοινωνικής επιχείρησης «La seis» ως βασικό παράγοντα επιρροής της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και συνεισφοράς στην επίλυση τριών βασικών προβλημάτων ,της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πως; Μέσω της κομποστοποίησης η οποία μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική εκδήλωση του διαγωνισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Δευτέρα 16 Μαΐου ήταν:

Ευχαριστούμε τον Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου συνεργάτη του British Council για την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας και την συνεργασία σε αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες Ελένη Παπαναστασίου, Σοφία Πανταζή, Φωτεινή Πετρίδου, Μαρία Λιάπη, Μαρία Μπέλλη, Αναστασία Μπότση, για την εξαιρετική ιδέα, την άρτια οργάνωση και την εκπροσώπηση του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας σε μια εκδήλωση υψηλών απαιτήσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η εκπαιδευτικός
Μελισίδου Ζαφειρειώ