- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την Γιορτή της Μητέρας

Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας αποτελεί αφορμή για να εκφράσουμε τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στο ιερό πρόσωπο της μάνας. Είναι η γιορτή της ζωής , της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στην αφανή ηρωίδα της μητρότητας έχει καθιερωθεί η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα εορτής της.

 Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε για να τιμήσει τον ρόλο και την βαρυσήμαντη προσφορά  της μητέρας στην οικογένεια και στην κοινωνία .Υποκλινόμαστε στην εμβληματική μορφή της μητέρας που αποτελεί τον επίγειο φάρο της αγάπης. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, σε έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, ασταμάτητων αλλαγών, και περίπλοκων συνθηκών ζωής, ο ρόλος της μάνας γίνεται διαρκώς και πιο απαιτητικός. Χρειάζεται σκληρός, καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις ποικίλες υποχρεώσεις της. Ως πολιτεία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σ’ εκείνες που μας έδωσαν πνοή, που μας διαμόρφωσαν, που μας καθόρισαν. Χρόνια πολλά στις μανάδες όλου του κόσμου!