- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Δήμος Αμυνταίου για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νυμφαίο

Στο Νυμφαίο του Δήμου Αμυνταίου μετέβη χθες Σάββατο 30 Απριλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ.Άνθιμος Μπιτάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κΔόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ.Σωτήρης Βόσδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου κ.Πέτρος Τζούτζιας και ο ιδρυτής του «Αρκτούρου» και πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Προστασία της Άγριας Ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος, που λειτουργεί στη Νίκειο Σχολή όπου ενημερώθηκε για τη ζωή και την προστασία της καφέ αρκούδας καθώς και στο καταφύγιο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Αρκτούρος». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στο παραδοσιακό-τουριστικό στολίδι του Δήμου μας, το Νυμφαίο,  και σημείωσε:

«Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», της ΜΚΟ που ίδρυσε πριν 30 χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης με στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο της αρκούδας – χορεύτριας, και η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το έργο τους εκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς: παράλληλα με την καφέ αρκούδα επιδιώκουν την προστασία του λύκου, τη διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου, τη φροντίδα των δασών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όνειρό τους, όπως λένε, αλλά και ευχή μας είναι να συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια να φροντίζουν για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης».