- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας στις Διεθνείς Ποδηλατικές Ημέρες Νεολαίας (έναρξη ποδηλατικού γύρου Ελλάδας) στην Κρήτη (pics)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και η “Cycling-Greece” Ν.Π.Ι.Δ. διοργανωτής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος “Cycling-Greece” στα πλαίσια των Παράλληλων Εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδος διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τις Διεθνείς Ποδηλατικές Ημέρες Νεολαίας, μια αθλητική – εκπαιδευτική εκδήλωση για ποδηλάτες ηλικίας 6 μέχρι 12 ετών, στο Ηράκλειο της Κρήτης (εναρκτήρια πόλη του Γύρου Ελλάδος) από 26.04.2022 μέχρι 28.04.2022. Σε μια εξαιρετική διοργάνωση οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος και να σταθούν δίπλα στους κορυφαίους ποδηλάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στους αγώνες συμμετείχαν 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα και αθλοθετήθηκαν πέντε αγωνίσματα για τις μικρές κατηγορίες (U13 & U11 MINI – U8 SUPER MINI). Συγκεκριμένα την Τρίτη 26/4 πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της δεξιοτεχνίας, την Τετάρτη 27/4 τα αγωνίσματα της σκυταλοδρομίας και MTB Cross Country (short track), ενώ την Πέμπτη 28/4 έγιναν τα αγωνίσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης και Eliminator. Η ομάδα ποδηλασίας του ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές Κατερίνα Σβάρνα στην κατηγορία των μίνι μεγάλων κοριτσιών, Κωνσταντίνο Σιάμκουρη και Αγησίλαο Σβάρνα στην κατηγορία των μίνι μικρών Αγοριών.

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα όλων των μικρών του ΣΟΧ που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις μια και ήταν στην πρώτη δεκάδα στα περισσότερα αγωνίσματα. Η ομάδα του ΣΟΧ κατέλαβε την 8η θέση στην σκυταλοδρομία ενώ στα ατομικά, η Κατερίνα Σβάρνα κατέλαβε την 6η ,4η ,7η και 4η θέση σε δεξιοτεχνία, cross country, eliminator και ατομικό χρονόμετρο αντίστοιχα. Ομοίως ο Κωνσταντίνος Σιάμκουρης ήταν 7ος, 9ος,7ος και 5ος, ενώ ο Αγησίλαος Σβάρνας τερμάτισε 11ος, 10ος, 9ος και 11ος.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, το προπονητή και έφορο ποδηλασίας του ΣΟΧ Σβάρνα Θεόδωρο και τον αρχηγό αποστολής Σιάμκουρη Αλέξανδρο που συνόδεψαν την αποστολή στην Μεγαλόνησο. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για την θερμή φιλοξενία και διοργάνωση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας https://hellenic-cycling.gr Οι προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου στη ποδηλασία συνεχίζονται και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τους προπονητές στα τηλέφωνα του συλλόγου 2385029939 και 6947525632.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος