- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκε η δράση των δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων από Κινητή Ιατρική Μονάδα στον Δήμο Αμυνταίου (pics)

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Αμυνταίου να συμμετάσχουν στη διήμερη δράση  διεξαγωγής δωρεάν Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα, στην Πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Δευτέρα 23 Μαΐου και την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Δημότες και Δημότισσες του Αμυνταίου εξετάστηκαν δωρεάν από Ωτορινολαρυγγολόγο, Παιδίατρο και Γυναικολόγο, σε μια διοργάνωση από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τον Δήμο Αμυνταίου. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα προσέφερε υπηρεσίες εξέτασης (υπερηχογράφημα και ιατρική εξέταση), ενημερώνοντας παράλληλα για την αναγκαιότητα των υπηρεσιών εξέτασης και των τακτικών προληπτικών  ιατρικών ελέγχων.

Η διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων από ιατρική κινητή μονάδα πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του έργου Interrreg – IPACBC με ακρωνύμιο «Health-Info» και τίτλο «Ενιαίο σύστημα πληροφόρησης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στη διασυνοριακή περιοχή έκτακτης ανάγκης».

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του «Health-Info» σε συνεργασία με δύο Έλληνες εταίρους, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο της Πέλλας.

Το Έργο Health-Info, που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 – Ειδικός Στόχος 1.2 – Βελτίωση της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών των παιδιών και των ηλικιωμένων, σχεδιάζει να ενισχύσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις κοινωνικές υπηρεσίες και να βελτιώσει το σύστημα προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου δραστηριοτήτων.