- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Π. Πέρκα: Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας κατ’ εντολή των φίλων Μητσοτάκη συνεχίζει να αδικεί τη Φλώρινα

Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Π. Πέρκα

Δεν μας εξέπληξε η απόφαση που καθορίζει τον αριθμό εισακτέων των σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού για ακόμα μία φορά, η κ. Κεραμέως προχωρά στο σχέδιο ξηλώματος των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που εδώ και χρόνια υλοποιεί για την περιοχή μας.

Στο υπ’ αριθμ. 2370/15-05-2022 ΦΕΚ καταγράφονται 150 θέσεις λιγότερες για τους υποψήφιους/ες εισακτέους/ες του Τμήματος Γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Έτσι λοιπόν εννοούσαν τη «στήριξη» ενόψει της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Έτσι εννοούν στην φερόμενη «επανακατάρτιση» του ΣΔΑΜ. Εφαρμόζουν μια συστηματική πολιτική απαξίωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του δημόσιου Περιφερειακού Πανεπιστημίου και θα επιμένω να το αναδεικνύω.

Αντί λοιπόν να εντάξουν στα σχέδιά τους όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Τμήματα της Φλώρινας και οι προοπτικές ανάπτυξής τους, όπως το Τμήμα Γεωπονίας που μπορεί να παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της περιοχής μας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, εφαρμόζουν ΕΒΕ και μειώνουν τους εισακτέους.

Καλώ σύσσωμη την τοπική κοινωνία, την ακαδημαϊκή μας κοινότητα και τους πολίτες να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ προς εξυπηρέτηση συμφερόντων. Να σταματήσει χθες το διαλυτικό σχέδιο Κεραμέως για τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα