- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανσπουδαστική ΚΣ: Οι φοιτητές στείλαμε το μήνυμά μας

Την Τετάρτη 18 Μάη πραγματοποιήθηκαν, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων. Η κάλπη, ακολουθώντας το παράδειγμα και του πανελλαδικού αποτελέσματος, ανέδειξε σε πρώτη δύναμη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (1η η ΠΚΣ με 353 ψήφους και 30,83% και 2η η ΔΑΠ με 338 ψήφους και 29,52%).

Οι φοιτητές, τόσο με τη συμμετοχή τους, όσο και με την επιλογή να βγάλουν πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική Κ.Σ., έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία, η επιστροφή των φοιτητών στις κάλπες έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Οι νέοι και νέες που παλέψαμε να γίνουμε φοιτητές ΞΑΝΑ, παίρνουμε τους συλλόγους μας ΞΑΝΑ στα χέρια μας, τους ζωντανεύουμε κόντρα στα σχέδια διάλυσής τους από την κυβέρνηση και την παράταξή της, τη ΔΑΠ, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά μας για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ. Οι φοιτητές στείλαμε μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την παράταξη που βάζει πλάτη σε όλες τις κυβερνήσεις να περνάνε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική τους, που θέλουν να μπάσουν την αστυνομία μέσα στις σχολές μας, που θέλουν τους φοιτητές υποταγμένους και ανεκτικούς απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και οι ζωές μας.

Η πολύ μεγάλη ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε όλες τις κάλπες του Παν. Δυτ. Μακεδονίας, οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες, είναι η απάντηση των φοιτητών σε όλα αυτά που ζούμε καθημερινά. Κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει ή να το διαστρεβλώσει. Όσο και αν δεν αρέσει, όσο και αν στεναχωρεί όλους που τόσα χρόνια χτίσανε καριέρες στις πλάτες των φοιτητών, οι ίδιοι οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη. Γύρισαν σελίδα!

Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές. Μόνοι τους και όλοι μας!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στα Τμήματα του Παν. Δυτ. Μακεδονίας