- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συγχαρητήριο μήνυμα του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης – Ρομποτικής και τις υπεύθυνες καθηγήτριες κες Αναστασία Τζιώγκα και Θεοδώρα Τόλη για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία «Γυμνάσια» στο διαγωνισμό με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO).

Η ομάδα του Ομίλου συμμετείχε με το project «Μουσική Αλλιώς». Οι μαθητές δημιούργησαν μουσική με τη χρήση της νοηματικής γλώσσας, χωρίς καλώδια, χωρίς κυκλώματα, χωρίς τσιπάκια, απλά με την εκπαίδευση ενός μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης και είχαν την τεράστια τιμή μέσα στους αξιολογητές να βρίσκεται η κ. Αγραφιώτη Φωτεινή, Διευθύντρια Έρευνας και Τεχνολογίας, Royal Bank of Canada, με την οποία συνομίλησαν για το project και την ιδέα υλοποίησής του.

Συγχαίρουμε τους μαθητές για την εργατικότητα και εφευρετικότητα που επέδειξαν και τους εκπαιδευτικούς για τον χρόνο, τις γνώσεις και την καθοδήγηση που παρείχαν και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε κάθε τους προσπάθεια!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι:

 

Ο Διευθυντής
Αναστάσιος Μπατμάς

O Σύλλογος Διδασκόντων