- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Θεματική έκθεση στο γυμνάσιο Μελίτης (pics)

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Μελίτης, παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Θεματική Έκθεση, η οποία αποτέλεσε το επιστέγασμα της προετοιμασίας των μαθητών καθόλη την διάρκεια του σχολικού έτους, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και των σχολικών δράσεων.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις μαθητικές δημιουργίες:

  1. Εκθέματα με εικαστικές /καλλιτεχνικές ομαδοσυνεργατικές δημιουργίες που οι μαθητές δημιούργησαν με αφορμή Παγκόσμιες Ημέρες, όπως την ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού, κατά της βίας εναντίον των γυναικών, την ημέρα ατόμων με αναπηρία, που τοποθετήθηκαν στον χώρο υποδοχής του σχολείου από τους ίδιους τους μαθητές και την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κ. Κερκέζη Όλγα.
  2. Εικαστικές δημιουργίες (έργα ζωγραφικής), που εκτέθηκαν στην αίθουσα καλλιτεχνικών και συνόδευαν αισθητικά έργα γλωσσικής έκφρασης-περιλήψεις λογοτεχνικών και άλλων έργων που μελέτησαν οι μαθητές στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο» και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Τόρου Ευαγγελία, Κερκέζη Όλγα και την Διευθύντρια Χρυσοχοΐδου Ιωάννα.
  3. Εκθέματα με κατασκευές των μαθητών και των μαθητριών στο Εργαστήριο Τεχνολογίας.
  4. Παρουσίαση στους επισκέπτες της αίθουσας προβολών:

α) Ηλεκτρονικού βιβλίου, στο οποίο αποτυπώθηκε ψηφιακά μέσω της εφαρμογής story jumper το παραχθέν υλικό του προγράμματος «Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο»

β) Παρουσίαση με πρόγραμμα Power Point και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ιωαννίδου Μιράντα του εκπαιδευτικού υλικού που συγκέντρωσαν, διερευνώντας και εργαζόμενοι ομαδοσυνεργατικά,  οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο Πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο  «200 Χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης-Το παράδειγμα του Μεσολογγίου» και περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία, πεσόντες ήρωες κατά την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου, αναφορές στην τέχνη και την παιδική Λογοτεχνία, οπλισμό και ενδυμασίες του Αγώνα, κ.ά.

Όλα τα εκθέματα παρουσιάστηκαν στους μαθητές, οι οποίοι κατά τμήμα συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς επίσης και στους γονείς τους οποίους ξενάγησε στην έκθεση η Διευθύντρια του σχολείου ενημερώνοντάς τους πλήρων για το περιεχόμενο των δράσεων. Η έκθεση απόσπασε το θερμό ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια όλων, ενώ υο σχολείο άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία.

Εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας του Γυμνασίου Μελίτης
Η Διευθύντρια
Χρυσοχοΐδου Ιωάννα