- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τιμήθηκε η μνήμη του οπλαρχηγού Μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη στην κοινότητα Ασπρογείων (video, pics)

Με μια λιτή τελετή, τιμήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, η θυσία στον υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντος οπλαρχηγού Μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη (Βαγγέλη Στρεμπενιώτη) και των συμπολεμιστών του, στην Τ.Κ. Ασπρογείων του Δ. Αμυνταίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε την τέλεση θείας λειτουργίας & δοξολογίας στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στη συνέχεια, επίσημη δέηση στο άγαλμα του Καπετάν Βαγγέλη, προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και κατάθεση στεφάνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερεάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Σ. Βόσδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λιάσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Αμυνταίου, το σύνολο των Προέδρων των Τ.Κ. του Δ. Αμυνταίου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και φορείς και κάτοικοι της περιοχής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Α. Βολιώτης, το δε προσκλητήριο πεσόντων, ο Ν. Λυπίτκας. Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε δεξίωση στο καφενείο του Προέδρου της Τ.Κ., Β. Σταυρίδη.

Δήμος οργανωμένος… δαφνοστεφανομένος!

Δεν έλειψαν τα «παρατράγουδα» και τη φετινή χρονιά, τόσο πριν όσο και κατά την ώρα της τελετής.

Φέτος όμως, μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη ανάγκασε τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο ηρώο, να διαμαρτυρηθεί δημόσια, για τη μη προσφώνηση της παρουσίας του ως Προέδρου της Τ.Κ., από τον ομιλητή της τελετής, Α. Βολιώτη.

 

Πηγή: eperiskopio.blogspot.com