- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τιμητική βράβευση ερευνητικής εργασίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» στο 20ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Οι ιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας  Ιωακειμίδης Νικόλαος, Βαλασιάδης Δημήτριος, Νάνης Λυκούργος και Κλιγκάτσης Παντελής συμμετείχαν με την ερευνητική εργασία «ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΞΥΣΜΙΚΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ ΣΤΟΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» στο 20ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος στις 12-14 Μαΐου 2022 στη Λευκάδα, η οποία τιμήθηκε με το 3ο βραβείο.

Στην εργασία αναλύθηκαν δεδομένα σε βάθος 10ετίας και αναδείχθηκε η συσχέτιση του αριθμού των εισαγωγών λόγω Παροξυσμικής Κολπικής Μαρμαρυγής στο Γ.Ν.Φλώρινας με τη διακύμανση της μηνιαίας θερμοκρασίας στο Νομό. Οι εισαγωγές εξαιτίας της αρρυθμίας αυξάνονται το χειμώνα, κορυφώνονται το μήνα Μάρτιο και μειώνονται το καλοκαίρι σε άμεση σχέση με τη θερμοκρασία.

Η αναλυτική περίληψη της εργασίας παρατίθεται ακολούθως: