- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Κέντρο Κοινότητας Φλώρινας και το «Μαζί για το Παιδί» μοίρασαν καινούρια παπούτσια σε παιδιά του Δήμου Φλώρινας (pics)

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία – μέλη του εργάζονται εδώ και 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διανέμει και φέτος σε συνεργασία με περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας και δήμους σε όλη την Ελλάδα 20.820 καινούρια ζευγάρια παπούτσια, ευγενική δωρεά της εταιρείας TOMS. Στο πλαίσιο του κοινωνικού επιχειρείν, η TOMS προσφέρει μέρος των κερδών της για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και σε συνεργασία με το «Μαζί Για Το Παιδί» κάνει δωρεά καινούρια ζευγάρια παπούτσια για να στηρίξει το έργο της ‘Ένωσης.

Στη χώρα μας, η δράση αυτή ξεκίνησε το 2015, όταν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επελέγη από την TOMS ως o επίσημος Giving Partner της για την Ελλάδα και έκτοτε έχουν μοιραστεί περισσότερα από 87.000 ζευγάρια παπούτσια ενώ με τις διανομές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ζευγάρια συνολικά.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου το «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας βρέθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Φλώρινας και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και μοίρασε παπούτσια σε όλα τα παιδιά δομών ειδικής εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας 1-18 ετών ανεξαρτήτως οικονομικού επιπέδου τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόκειται για μια δράση προσφοράς από την οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με την εταιρεία TOMS, που φτιάχνει παπούτσια τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Δικαιούχοι ήταν 49 παιδιά από το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Φλώρινας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι ωφελούμενοι της δράσης, με τη βοήθεια του Κοινωνικoύ Λειτουργού του «Μαζί για το Παιδί», Γιάννη Ματαλιωτάκη και της Δώρας Τσίπρα εθελόντριας του «Μαζί για το Παιδί», είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να πάρουν ένα ζευγάρι πολύ όμορφα παπούτσια.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας ευχαριστούν για τη συνεργασία:

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κοινωνικούς λειτουργούς των παραπάνω δομών Τριανταφυλλιά Τζόγα, Κυριακή Περιβολάρη, Σεβαστή Γεωργοπούλου για την πολύτιμη συμβολή τους τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά τη διεξαγωγή της δράσης.

Τα παιδιά και τους συμμετέχοντες στη δράση καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού και Τουρισμού κα Σοφία Φουδούλη.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας

Μαρία Μίσιου,
Κοινωνική Λειτουργός

Ραχήλ Ρίζου,
Ψυχολόγος