- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας στη Νέα Υόρκη για τις επετειακές εκδηλώσεις του εορτασμού των 201 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Φλώρινας αποδέχτηκε την άκρως τιμητική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ομογενειακών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για να λάβει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις του εορτασμού των 201 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου 2022, με αποκορύφωμα τη μεγάλη Ομογενειακή παρέλαση, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Η χαρά και η τιμή είναι μεγάλη διότι την Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας θα συνοδεύσει, ως επίσημα προσκεκλημένος από τα Ομογενειακά Σωματεία Νέας Υόρκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κος Σωτήριος Βόσδου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Φλώρινας – έχοντας επικεφαλής την Πρόεδρο του κα Χριστίνα Γκόλνα, τις δύο Αντιπροέδρους κες Φανή Πούλκου, Φρειδερίκη Φαρμακιώτη, την βοηθό ιματιοθήκης κα Ελένη Μεταξά και την χοροδιδάσκαλο κα Ρίτσα Τρύφωνος με 14μελή χορευτική ομάδα – θα εκπροσωπήσει τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας.

Συμπληρώνοντας 70 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής τοπικής μας κληρονομιάς το Λ.Ε.Φλώρινας έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων και των ενεργειών του στη δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Απόδημο Ελληνισμό, σε όλα τα σημεία της υφηλίου. Η μοναδική αυτή πρόσκληση, που έχει αποσταλεί από την Ομοσπονδία Ομογενειακών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σε πολιτιστικό σύλλογο της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η απόδειξη της αναγνώρισης για την συμπαράσταση και την συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Λ.Ε.Φλώρινας με τον Απόδημο Ελληνισμό. Επιπλέον αποτελεί, εξαιρετικά, μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για τη γνωριμία με τα στελέχη της Ομογένειας που διαπρέπουν και τιμούν την πατρίδα μας στις ΗΠΑ.

Με το Θεό μπροστά και τις ευχές όλων των συμπατριωτών, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Για το ΔΣ του Λ.Ε.Φλώρινας
Η Πρόεδρος
Χριστίνα Δ. Γκόλνα