- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ2’ τάξης του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» (pics)

Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022, το Στ2’ Τμήμα του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» διοργάνωσε μια λαμπρή Γιορτή Αποφοίτησης από το Δημοτικό Σχολείο, με την επιμέλεια των δασκάλων του Τμήματος κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά και κ. Μιχάλη Ρωμανίδη.

Τη Γιορτή Αποφοίτησης παρακολούθησε από μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, κ. Θεοκλήτου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Αθανασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», κ. Παρασκευή Τσίπουρα, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης, κ. Αναστάσιος Αντωνιάδης, και ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, ο οποίος με συγκίνηση κατέθεσε τον ενθουσιασμό του για το άνοιγμα του Συλλόγου στις εκδηλώσεις.

Επίσης, πολλοί γονείς και συγγενείς των παιδιών, αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι, παρακολούθησαν με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση, τα παιδιά να παίρνουν μέρος σε μια δημόσια γιορτή, μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Την παρουσίαση του Προγράμματος έκαναν οι μαθητές: Γιώργος Πουμπουλίδης και Ευαγγελία-Ραφαηλία Ταλλίδου. Εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ευγενία Γάκη, καταθέτοντας τις ευχές της στους μαθητές και τους γονείς τους και εκφράζοντας την ικανοποίησή της από την εξαιρετική επίδοση των παιδιών όλη τη χρονιά και τις πολλές δράσεις τους.

Η συγκεκριμένη τάξη εκτός από τα παραδοσιακά μαθήματα πήρε μέρος τη φετινή χρονιά και σε πολλούς διαγωνισμούς και προγράμματα:

  1. Εκδώσανε 6 τεύχη της SchoolEco-Μυρμηγκότρυπας, που είναι η Δίμηνη Ηλεκτρονική Εφημερίδα μας με 60 σελίδες το κάθε τεύχος. Όλα τα τεύχη της εφημερίδας είναι στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας.
  1. Πήραν το 1ο βραβείο Σχολικής Εφημερίδας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνδιοργάνωση με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αροστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στη διάρκεια της Γιορτής Αποφοίτησης, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, κ. Αναστάσιο Αντωνιάδη, να παρέδωσε τα τιμητικά διπλώματα στους μαθητές και στη δασκάλα τους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά.
  1. Υλοποίησαν το Ετήσιο πανελλαδικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ». «Υιοθέτησαν» ένα εμπορικό πλοίο, τον «Αγωνιστή» και έστειλαν επιστολές στον πλοίαρχο και ζωγραφιές καραβιών, όπως και έλαβαν από αυτόν επιστολές και βίντεο, κι έτσι γνώρισαν τα επαγγέλματα της ναυτιλίας. Μέσα από αυτό το Πρόγραμμα γνώρισαν τον Capt. Δημήτριο Ματθαίου, CEO στην Arcadia Shipmanagement Co Ltd. & Aegean Bulk Co Inc., ο οποίος υποστήριξε την τάξη και έκανε το μεγάλο δώρο της εκδρομής του Τμήματος στην Αθήνα.
  1. Πήραν μέρος στον 2ο Λογοτεχνικό Διακρατικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Ελληνικός πολιτιστικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Π.Ο.Κ.) με θέμα «Με τον Ε.Π.Ο.Κ. είναι Χριστούγεννα». Η Ίριδα Ολυμπίσιου και Σοφία Σιάμκουρη, έλαβαν τιμητική διάκριση και το βραβευμένο παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν συμπεριλήφθηκε σε συλλογικό τόμο που εκδόθηκε με επιλεγμένες συμμετοχές του Διαγωνισμού.
  1. Συμμετείχαν στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης του Εκδοτικού οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με θέμα: «Φιλία είναι…». Βραβείο συμμετοχής έλαβαν οι μαθήτριες: Νικολέτα Χατζηλία, Ειρήνη Σοβισλή, Χριστιάνα Σαϊλάκη, Δανάη Ολυμπίσιου, Έμμυ Μακαρίου, Ίριδα Ολυμπίσιου και Σοφία Σιάμκουρη.
  1. Ο Χρήστος Τσιλεμάνης συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό: Σχέδιο για T-shirt με θέμα τις Γλώσσες της Ευρώπης και του κόσμου, ζωγραφίζοντας ένα υπέροχο λογότυπο, για το οποίο έλαβε αναμνηστικό δίπλωμα από τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ευγενία Γάκη.
  1. Συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Μια ωραία πεταλούδα» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Δίπλωμα αναμνηστικό έλαβαν οι μαθήτριες: Ανθή Παπαϊωάννου, Εμμανουηλία Μακαρίου, Ίριδα Ολυμπίσιου, Νικολέττα Χατζηλία, Παυλίνα Ταβαντζή, Παρασκευή Σπανού, Σοφία Σιάμκουρη, Ειρήνη Σοβισλή. Τα τιμητικά διπλώματα στις μαθήτριες επέδωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», κ. Παρασκευή Τσίπουρα.
  1. Έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο Βίντεο για την Απελευθέρωση της Φλώρινας στις 8 Νοεμβρίου 1912, που θα το βρείτε στο You Tube και το Βίντεο «Κανένας μόνος» για τη Φιλανθρωπική δράση του Δήμου Φλώρινας «Φαγητό για όλους».
  1. Συμμετείχαν στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», που διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Τις πρώτες 5 θέσεις κατέκτησαν οι μαθητές: Χρήστος Τσιλεμάνης, Ανθή Παπαϊωάννου, Ειρήνη Σοβισλή, Δανάη Ολυμπίσιου και Γεώργιος Πέτρου.
  1. Τα 2 Βραβεία για τα καλύτερα κείμενα της εφημερίδας SchoolEco-Μυρμηγκότρυπα έλαβαν ο Γεώργιος Πέτρου, για το κείμενό του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα εορταστικά κείμενα του Γιώργου Πέτρου και η Ανθή Παπαϊωάννου για τα επετειακά κείμενά της. Τα βραβεία επέδωσε η δασκάλα, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά.
  1. Έκαναν αρκετές εκπαιδευτικές επισκέψεις, όπως στην Εύξεινο Λέσχη, αλλά και μια αξέχαστη Εκδρομή στην ΑΘΗΝΑ, όπου γνώρισαν το σπουδαίο Μουσείο της Ακρόπολης και το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα, καθώς και άλλα μέρη πολιτισμικής αναφοράς.
  1. Έστειλαν και έλαβαν κάρτες με ευχές και ζωγραφιές από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.
  1. Και τέλος πήραν το Κύπελλο στους μαθητικούς αγώνες ποδοσφαίρου μαζί με αθλητές από το Στ1’.

Στο πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνονταν τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων από τους/τις μαθητές/τριες: Κωνσταντίνο Ρίζο, Ζωή Σολομωνίδου, Παυλίνα Ταβαντζή, Παναγιώτα Τασομήνη, Σταύρο Πάνο, Μάριο Παπαδόπουλο, Νικολέτα Χατζηλία, Χριστιάνα Σαϊλάκη, Ανθή Παπαϊωάννου, Ευστάθιο Πουγαρίδη, Δανάη Ολυμπίσιου, Σοφία Σιάμκουρη, Ίριδα Ολυμπίσιου, Αναστάση Προδρομίδη, Παύλο Ρουφίδη, Παναγιώτη Πανά, Παύλο Ρουφίδη και τον Παναγιώτη Πανά, Εμμανουηλία Μακαρίου, Εμμανουηλία Μακαρίου, Ειρήνη Σοβισλή, Χρήστο Τσιλεμάνη και Γεώργιο Πέτρου.

Ο Πρόεδρος της τάξης, Γιώργος Πέτρου, κατέθεσε από μέρους όλων των μαθητών τις «Σκέψεις του για τη λήξη της χρονιάς και την αποφοίτησή τους».

Ακολούθησε μια χορογραφία πάνω στο τραγούδι «Μαρίνα» σε στίχους Οδυσσεά Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετείχαν οι μαθήτριες του Χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού με χορογράφο και καλλιτεχνικά υπεύθυνη την κ. Βιβή Κοσκοσά: Δανάη Ολυμπίσιου, Ίριδα Ολυμπίσιου, Χριστιάνα Σαϊλάκη, Σοφία Σιάμκουρη, Παυλίνα Ταβαντζή, Ευαγγελία-Ραφαηλία Ταλλίδου, και Νικολέτα Χατζηλία. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα αυτοσχέδιο χορευτικό από την Ζωή Σολομωνίδου, πάνω στο τραγούδι της Billie Eilish – lovely (Lyrics) ft. Khalid. 

Τέλος, όλοι παρακολούθησαν ένα βίντεο από στιγμές της φοίτησης των παιδιών στην Έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου, που έφτιαξαν οι δάσκαλοί τους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και ο κ. Μιχάλης Ρωμανίδης. Οι μαθήτριες Ανθή Παπαϊωάννου και Παυλίνα Ταβαντζή τραγούδησαν «Το τραγούδι του Αποχωρισμού» και με το τραγούδι «Μια νέα αρχή» όλοι μαζί έκλεισαν την Γιορτή Αποφοίτησης, υποσχόμενοι ότι στον δρόμο της επόμενης ζωής τους θα τους ενώνουν η φιλία και η αγάπη.