- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης για την επίσκεψη του Ν. Παπαθανάση στη Φλώρινα

Κουίζ: Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης κ Παπαθανάση στη Φλώρινα, στις 23/6/ 2022.

Επίσκεψη μάλλον διεκπεραίωσης, που έγινε για τοπικούς κομματικούς λόγους, με στόχο να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από απουσίες κυβερνητικών παραγόντων, σχετικές με θέματα Απολιγνιτοποίησης, οι οποίες, περιορίστηκαν σε κεντρικές επισκέψεις μέχρι τώρα μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Και τι ήρθε να μας παρουσιάσει ο υπουργός; Η απάντηση νομίζω δίνεται από το <κουίζ> που ακολουθεί. Ισχύει για τη Φλώρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία!

Είστε μεγάλος ή μεσαίος Επενδυτής και θέλετε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος.

-Η επιδότηση είναι ίδια 70 και 60% αντίστοιχα (συμπεριλαμβάνοντας και το επιπλέον 10% που ισχύει στη Δυτική Μακεδονία λόγω απολιγνιτοποίησης) σε Επτά περιφέρειες μεταξύ των οποίων, οι γειτονικές Ήπειρος και Κεντρική Μακεδονία.Η Δυτική Μακεδονία ουσιαστικά υστερεί έναντι των δύο άλλων και είναι τελευταία μεταξύ των επτά σε υποδομές οδικούς άξονες.Μακριά από λιμάνι και με υποτυπώδη σιδηρόδρομο, βρίσκεται μακρύτερα από τις αγορές.

-Οι κλιματολογικές συνθήκες σαφώς δυσκολότερες. Με σοβαρά μεγαλύτερα λειτουργικά κόστη.

-Και Βιομηχανικές Περιοχές υποβαθμισμένες.

Εσείς ποια περιοχή θα επιλέγατε να επενδύσετε τα χρήματά σας;

ΥΓ 1: Για να μην είμαστε άδικοι, το μέτρο θα βοηθήσει τις υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις, αρκεί όμως μόνο αυτό για να καλυφθούν οι συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και απώλειες θέσεων εργασίας που προκάλεσε;

ΥΓ 2: Τα αντίστοιχα ποσοστά για το Β. Αιγαίο που υποτίθεται πως πλήττεται από την απανθρακοποίηση είναι 80/70%.

ΥΓ 3: και προς τον κύριο βουλευτή Φλώρινας που οργάνωσε την επίσκεψη, ο Δήμος Αμυνταίου δεν είναι στο νομό Φλώρινας και δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο Πρόγραμμα;