- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας σε διεθνή αγώνα ορεινού μαραθωνίου και σε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης πίστας (pics)

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο για τις αγωνιστικές ομάδες του ΣΟΧ που συμμετείχαν στους διεθνείς αγώνες ορεινού μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκαν στο γειτονικό Περιστέρι, καθώς επίσης και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης πίστας που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς.

Ο διεθνείς αγώνες Pelister Unique – Trail Marathon διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 17-19 Ιουνίου, από την PELXTR-Pelister Xtreme Trail Running, το Γαλλικό Προξενείο και τον Δήμο του γειτονικού Μοναστηρίου. Χαράχθηκαν δύο διαδρομές ULTRA 50 και 100 km και μια FAST TRAIL 20 km γύρω από την μαγευτική Νιζόπολη και σε όλο το ανάπτυγμα του Εθνικού Δρυμού Περιστερίου (Pelister National Park).

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορεινών Μαραθωνίων ITRA (www.itra.run & www.worldsmarathons.com) και είχε συμμετοχή 180 περίπου αθλητών από 16 κράτη. Τον ΣΟΧ Φλώρινας εκπροσώπησαν οι αθλητές Κώστας Νικολαΐδης και Σταφυλίδης Αθανάσιος που συμμετείχαν στο FAST TRAIL και πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ο Κώστας Νικολαΐδης τερμάτισε 9ος με χρόνο 2:17:43, ενώ ο Αθανάσιος Σταφυλίδης ήταν 19ος με χρόνο 2:30:18.

Στην ποδηλασία διοργανώθηκε το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. ΔΡΟΜΟΥ, Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών και Αντοχής στα πλαίσια του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας. Οι αγώνες έγιναν στις Μουριές και την πόλη του Κιλκίς υπό την αιγίδα του αθλητικού Συλλόγου Κιλκίς «Αίας», του Δήμου Κιλκίς και της ΕΠΣΜΑΘ. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στην πανέμορφη Δοϊράνη.

Ο ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με πέντε αθλητές που μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο ποδήλατο κούρσας και πέτυχαν αξιόλογα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα στην ομάδα του ΣΟΧ συμμετείχαν οι ποδηλάτες Γεωργία Δούκα (2η /κορασίδες), Καραβασίλογλου Μάριος (9ος/παίδες), Πολπατζής Παύλος (8ος) και Μούτσιος Γιάννης (11ος) στους Παμπαίδες και Σιάμκουρης Κωνσταντίνος (8ος/ Μίνι Μικρά Αγόρια).

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές του Συλλόγου. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και τα μέλη του Συλλόγου για τη βοήθεια και φροντίδα που προσφέρουν στους αθλητές του τμήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα site των διοργανώσεων www.pelisterultra.run & www.epsmath.gr

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος