- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας στη Διεθνή Γιορτή του Πολιτισμού «54α Καραϊσκάκεια» στην Καρδίτσα (pics)

Χρώματα, αρώματα και μελίρρυτα άσματα μετέφερε ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας, στις 21 Ιουνίου 2022 στη σκηνή των Καραϊσκακείων μπροστά στον επιβλητικό έφιππο ανδριάντα του Αρχιστρατήγου Γ. Καραϊσκάκη.

Θερμά συγχαρητήρια έλαβαν οι χορευτές και οι χορεύτριες που έδωσαν ένα δυναμικό παρόν παρουσιάζοντας με κέφι και ζωντάνια τους χορούς: Συρτό Εμπορίου Κοζάνης, Ζάραμο, Αλωνιώτικο, Ράικο, Μπαιτούσκινο και Λεβέντικο Φλώρινας. Τελειώνοντας ξεσήκωσαν το κοινό που ανέβηκε στη σκηνή και έγιναν ένα  με τους χορευτές στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός και η παράδοση είναι το μόνο που μπορεί να ενώσει!

Την παράσταση τίμησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Στέφανος Κούτρας, ο Πρόεδρος κ. Μανώλης  Στεργιόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας , ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Απόστολος Φιρφιρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιας και πλήθος κόσμου στην κατάμεστη πλατεία της Καρδίτσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας συγχαίρει θερμά τον πρόεδρο και τη Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση και εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή και τη φιλοξενία  προκειμένου να ζήσει ο Σύλλογος τις μοναδικές αυτές στιγμές ανάμεσα σε άλλα 25 χορευτικά τμήματα και σε 1000 χορευτές!

Οι όμορφες και μοναδικές στιγμές συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα 22 Ιουνίου, στην έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο Μορφοβούνι, τόπο καταγωγής του σπουδαίου οραματιστή στρατηγού και πολιτικού Νικ. Πλαστήρα. Εκεί ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος υποδέχτηκε τα μέλη  του Συλλόγου μας με μια υπέροχη ξενάγηση στο πέτρινο κτήριο, στο μουσείο «Νικ. Πλαστήρας» και με ένα βιβλίο  που χάρισε στον καθένα μας, με τίτλο «Άξιου της Πατρίδας μνήμη»  Νικόλαος Πλαστήρας.

 Στη συνέχεια, όλη η ομάδα, διασχίζοντας τα μοναδικά υπέροχα βουνά των Αγράφων με θέα τα φιόρδ της Λίμνης Πλαστήρα, επισκέφτηκε το φράγμα, το σημείο όπου ο Ν. Πλαστήρας το 1925 συνέλαβε την ιδέα κατασκευής του.

Με τιμή για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Οικονόμου Αγαθή