- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρώτη θέση για τον Κώστα Νικολαΐδη στο Kastoria View Trail Running (pics)

To «Αέναον – Neverest» συνεταιριστική επιχείρηση – δίκτυο μονοπατιών, σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν με επιτυχία, τον αγώνα Kastoria View Trail Running έναν αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής που εντάσσεται στο Kastoria Trails. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με για πρώτη φόρα με την συμμέτοχή περίπου 60 αθλητών, την Κυριακή 5 Ιουνίου και οι αθλητές που συμμετείχαν απόλαυσαν τον όμορφο καιρό και ένα μοναδικό πανοραμικό τοπίο γύρω από την Καστοριά.

Για τις ανάγκες του αγώνα υπήρχαν δύο διαδρομές στη διάθεση των αθλητών 11 και 25 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα η εκκίνηση θα δόθηκε στην Χλόη περιοχή Φουντουκλή (βρύση – υψόμετρο 675 μ.) με την μικρότερη από αυτές να κατευθύνεται προς την κορυφή Ψαλίδα μέχρι τα 1060 μ. και στην συνέχεια να κατευθύνεται προς την κεραία. Αντίστοιχα η μεγαλύτερη χάραξη κατευθύνονταν προς την Αγία τριάδα και την γέφυρα του Δενδροχωρίου, διασχίζει το φαράγγι της Κορομηλιάς και από το σημείου του «ΟΧΙ» προσεγγίζει την κορυφή της Ψαλίδας και ενώνεται με την μικρότερη διαδρομή πριν τον τερματισμό στην Χλόη.

Η διαδρομή ακολουθεί τα χνάρια της αρκούδας, του λύκου, του αγριογούρουνου, των ζαρκαδιών και όλων των άγριων ζώων της περιοχής στα παραποτάμια δάση του Λαδοπόταμου σε ένα τοπίο που είναι χαρακτηρισμένο ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους». Κινείται ανάμεσα σε αρχαιολογικούς χώρους, σκήτες που κρέμονται στα βράχια του φαραγγιού και πέτρινα τοξωτά γεφύρια απαράμιλλης ομορφιάς. Ανάμεσα στην μνήμη και την ιστορία. Οι εναλλαγές είναι εντυπωσιακές. Με τελικό αποκορύφωμα την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει η Ψαλίδα από ψηλά. Όλη την λεκάνη, με την λίμνη και την πόλη μπροστά στα πόδια μας, καθώς κατεβαίνουμε για την γραμμή τερματισμού

Στους αγώνες συμμετείχε ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κώστας Νικολαΐδης που νίκησε στην γενική των ανδρών με χρόνο 3:17. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους βετεράνους αθλητές του συλλόγου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια τους στις προπονήσεις των ομάδων του Συλλόγου. Η συμμετοχή τους σε τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μικρότερους αθλητές και μελλοντικό στόχο για την αθλητική τους καριέρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της διοργάνωσης https://kastoriatrails.gr/

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος