- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, με θέματα που αφορούν τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών αντιπυρικής περιόδου έτους 2022.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν το σώμα για την πορεία υλοποίησης των δράσεων που οι εκπρόσωποι τους – στην 1η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο της 17ης Μαΐου 2022 – δεσμεύτηκαν να εκτελέσουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο 2022. Διαπιστώθηκε η καλή κατάσταση των πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων, η ανάγκη συνέχισης περαιτέρω ενεργειών διάνοιξης τμημάτων του δασικού οδικού δικτύου, η συνέχιση των εργασιών απομάκρυνσης κατακείμενων ξύλων από τα περιαστικά δάση της πόλης και η ικανοποίηση της επέκτασης του δικτύου σημείων υδροληψίας μετά την τοποθέτηση τριών νέων δεξαμενών πυροπροστασίας από τον Δήμο Φλώρινας στις κοινότητες Ακρίτα, Αγίου Βαρθολομαίου και Φλώρινας.

Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων και η πεποίθηση ότι οι ήδη εκτελεσμένες δράσεις αύξησαν το επίπεδο ασφάλειας του Δήμου Φλώρινας όσον αφορά τον κίνδυνο από εκδήλωση πυρκαγιάς αλλά και την αντιμετώπιση της.

Επίσης, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν στη συζήτηση καταθέτοντας εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού επιπέδου ετοιμότητας άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο Φλώρινας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κου Ηλία Μούλελη στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φλώρινας.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κος Δημήτριος Θεοφανίδης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, η Προϊστάμενη της Δ/νσης Δασών Φλώρινας, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας κος Ιωάννης Μουντούσης, ο Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Οδοποιίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας κος Σάββας Κουγιουμτζόγλου και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κος Δανιήλ Στεφανόπουλος.