- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και δράση για την προστασία του περιβάλλοντος ενθαρρύνει  ο ΟΗΕ μέσω του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού.

Το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) διοργανώνει ετησίως εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με κεντρικό σύνθημα  «Έχουμε μόνο μία Γη»,  αναδεικνύει την ανάγκη να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση, κάνοντας επιλογές προς έναν λιγότερο επιβαρυντικό για το περιβάλλον  τρόπο ζωής. Το σύνθημα αυτό ακούστηκε για πρώτη φορά στη Διάσκεψη της Στοκχόλμης στις 5 Ιουνίου του 1972 και από τότε η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως  Ημέρα Περιβάλλοντος για να υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας του. Σήμερα 50 χρόνια μετά, επιτακτική παραμένει η ανάγκη η ανθρωπότητα να διαφυλάξει τους πεπερασμένους πόρους  και το οικολογικό απόθεμα του Πλανήτη.

Εν μέσω πρωτόγνωρων καταστάσεων που δημιούργησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις συνεπακόλουθες σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, δημιουργούνται νέα δεδομένα σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με την  ενέργεια, την επισιτιστική κρίση, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και επηρεάζουν συνολικά τις συνθήκες διαβίωσης και την  ποιότητα ζωής, που συνδέεται άρρηκτα και με  την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ