- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ΖΩ…γραφίζω στο Ειδικό Σχολείο Φλώρινας

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 5ο και 4ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας ευχαριστούν θερμά το ΖΩ…γραφίζω school.

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων του  Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας  φιλοξενήσαμε τις δημιουργούς του προγράμματος ψυχοεκπαίδευσης ΖΩ…γραφίζω, ΜαρίαΠαπακυριακού ,Ψυχολόγο και Ιωάννα Γιαννουτάκη, Λογοθεραπεύτρια το Σάββατο 28/5/2022 στο χώρο του σχολείου μας.

Οι ομιλήτριες μας πρόσφεραν καινούργιες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία στο κομμάτι της επικοινωνίας, της αποδοχής, της ενεργητικής ακρόασης και φυσικά στο μηχανισμό της επιβράβευσης με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών μας! Όλες οι δεξιότητες και οι τεχνικές που αναφέρθηκαν προσαρμοστήκαν στον χώρο της αναπηρίας και της ειδικής αγωγής.

Η δράση από αυτή την εξειδικευμένη εκπαίδευση μας ενθαρρύνει να  συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με γνώση και εργαλεία από εξειδικευμένους θεραπευτές  με σκοπό την καλύτερη και ουσιαστικότερη βοήθεια στα παιδιά μας και στην οικογένεια.