- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στη Φλώρινα (pics)

Ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην πόλη της Φλώρινας.

Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας εργάζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου να τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος οι εργασίες θα ξεκινήσουν και στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Το σημείο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπου και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της εταιρείας για την πορεία του έργου. Ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

«Ένα έργο κομβικής σημασίας για την περιοχή μας, όπως αυτού του φυσικού αερίου, βρίσκεται πλέον σε στάδιο υλοποίησης, με πρωτόγνωρους μάλιστα ρυθμούς για τα δεδομένα της χώρας» δήλωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης για να προσθέσει πως «το έργο, με την ολοκλήρωσή του, θα συμβάλλει στην ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού θα είναι δωρεάν για όλους».

Στην επίσκεψη στο χώρο εργασιών παρόντες ήταν ακόμη ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. κ. Ιωάννης Μπούκης.