- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

3η πανελλήνια νίκη για την Γεωργία Δούκα στην Ορεινή Ποδηλασία (pics)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον ποδηλατικό Σύλλογο Δρήρος Νεάπολης Λασιθίου, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργάνωσε στις 22 μέχρι 24 Ιουλίου 2022, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας. Αθλοθετήθηκαν 3 αγωνίσματα για τις μεγάλες αγωνιστικές κατηγορίες μέχρι και τους Παμπαίδες/Παγκορασίδες, το μικτό ομαδικό XCR, το αγώνισμα του Cross-Country XCO με στροφή διαδρομής 4300 m, και το αγώνισμα Short Track XCC με στροφή διαδρομής 1000 m.

Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστικά επιβεβαιώνοντας το υψηλότατο επίπεδο του αθλήματος της ποδηλασίας στην χώρα. Στους αγώνες συμμετείχαν οι 230 καλύτεροι ποδηλάτες από τις έξι περιφερειακές ενώσεις της χώρας. Σε οργανωτικό επίπεδο έγιναν πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις των τοπικών φορέων (πολιτιστικοί σύλλογοι, εμπορικό επιμελητήριο κ.τ.λ.) που με εκθέσεις τοπικών προϊόντων, χορευτικά, διάφορα εδέσματα και αναμνηστικά δώρα δημιούργησαν ένα γιορτινό κλίμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους όσους παραβρέθηκαν στους αγώνες.

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και την πολύ σκόνη, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, σε όλα αγωνίσματα έγιναν άριστες και απαιτητικές χαράξεις για αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας εκπροσωπήθηκε από την Γεωργία Δούκα που αγωνίστηκε στην κατηγορία των Κορασίδων στο Short Track (σιρκουί) XCC και το Cross Country XCO. Αρχηγός της αποστολής του ΣΟΧ ήταν ο πατέρας της αθλήτριας Δημήτριος Δούκας.

Στο αγώνισμα του Cross Country κατά την εκκίνηση, ένα σπρώξιμο και μια πολύ άσχημη πτώση που ακολούθησε, έφερε πολύ πίσω την Γεωργία και εξάλειψε κάθε πλεονέκτημα που είχε από την pole position που ξεκίνησε – βάση της ενδιάμεσης βαθμολογίας. Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά από τις πρώτες, τελικά όμως πέτυχε να μπει στην εξάδα. Άριστο ήταν το αποτέλεσμα που πέτυχε η αθλήτρια του ΣΟΧ στο σιρκουί (Short Track) όπου εκκινώντας και πάλι από την πρώτη σειρά διατήρησε το πλεονέκτημα και κάνοντας μια μαχητική κούρσα πέτυχε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. συγχαίρει θέρμα τον έφορο ποδηλασίας του συλλόγου Θεόδωρο Σβάρνα, τους προπονητές Παναγιώτη Κάσπαρη και Σίμο Πολπατζή για την πολύτιμη συνδρομή τους στην άριστη προετοιμασία και υποστήριξη της αγωνιστικής ομάδας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και τα μέλη του Συλλόγου για τη βοήθεια και φροντίδα που προσφέρουν στους αθλητές του τμήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα site της Ε.Ο.Π. https://hellenic-cycling.gr και https://www.facebook.com/Hellenic-Cycling-Federation-1440608929515261

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος