- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του «Αριστοτέλη»

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί θερμά την κα Αθηνά Κωνσταντινίδου Βαφειάδου και την Οικογένειά της για την ευγενική δωρεά εκατό ευρώ (100,00 €) προς τον Σύλλογό μας στη μνήμη των γονιών της Κωνσταντίνου (Κωτσούλα) Σωτ. Κωνσταντινίδη και Μαρίας Κωνσταντινίδου.

Ο Κωνσταντίνος (Κωτσούλας) Σωτ. Κωνσταντινίδης, ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός στην κοινωνία της πόλης μας, υπήρξε από τα πρώτα άλκιμα μέλη του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κατά τα δύσκολα χρόνια της τριπλής κατοχής της Πατρίδας μας, κάνοντας αντίσταση με κείμενα εναντίον των κατακτητών.

Για τη δράση του αυτή συνελήφθη από τους Γερμανούς και στάλθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (θανάτου) της Θεσσαλονίκης(«Παύλου Μελά» και Ασπροβάλτας) και στη συνέχεια της Γερμανίας (έξω από το Άουσβιτς). Σώθηκε ως εκ θαύματος και μετά την κατοχή, επέστρεψε σώος από αναζητήσεις και ενέργειες του Ερυθρού Σταυρού.

Αργότερα και αφού ξεπέρασε με αξιοθαύμαστη υπομονή τα ψυχικά τραύματα της συγκλονιστικής ομηρίας του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εργάστηκε ως Δικαστικός Επιμελητής και Δικαστικός Υπάλληλος σε Φλώρινα και Θεσσαλονίκη. Με τη λήψη του πτυχίου της Νομικής, εργάστηκε ως Δικηγόρος και ανώτερος Δικαστικός Υπάλληλος.

Αιωνία τους η Μνήμη.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ