- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας (video, pics)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Καθώς το φεστιβάλ της Φλώρινας είναι το μοναδικό διεθνές που γίνεται στη χώρα προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θεωρείται ως μία εξαιρετική επανέναρξη μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ διήρκησε 3 ημέρες και περιελάμβανε αγώνες του απλού αντρών βετεράνων την Παρασκευή και  το Σάββατο 8-9/7/22, διπλό αντρών το Σάββατο και  και το όπεν αντρών και γυναικών το Σάββατο και την Κυριακή 9-10/7/22. Στο όπεν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Πήραν συνολικά μέρος 100 αθλητές/τριες από 6 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Ουγγαρία. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Έδεσσα, Φλώρινα, Βόλο, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Πολύγυρο, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Βέροια.

Το τριήμερο στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Ειδικά ο τελικός στο όπεν αντρών μεταξύ του Τάσου Ρηνιώτη και του Γεράσμιου Χατζηλυγερούδη με την εξέλιξή του και την ποιότητά του ξεχώρισε και έδειξε την μεγάλη ποιότητα των δύο αθλητών από την Αθήνα.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι:  κ. Σωτήρης Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, κ. Κων/νος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Λυγούρας Γεώργιος, Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και Πρόεδρος ΑΣΕΑ «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας, Σωκράτης Παπασάβογλου, Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Χρήστος Τασιός, μέλος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Τους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των αγώνων οι Σάρισες Φλώρινας τίμησαν τη μνήμη του πρώτου τους προπονητή KireGeorgjieski, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε, με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς την οικογένειά του.

Η Φλώρινα με τη διοργάνωση αυτή απέδειξε,ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους  στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΡΩΝ
1. Αναστάσιος Ρηνιώτης (Αθήνα)
2.Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αθήνα)
3. Σωτήριος Μούσιας (Φλώρινα),
Mark Pink (Ουγγαρία)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Δέσποινα Άμπα (Φλώρινα)
2. Χρυσοστομίδου Ειρήνη (Φλώρινα)
3. Αλεξία Μάλο (Φλώρινα),
Γεωργία Σπανού (Φλώρινα)

ΑΝΤΡΩΝ 40-49
1. Sasa Smolic (Βόρεια Μακεδονία)
2. Αθανάσιος Πολυμερίδης (Θεσσαλονίκη)
3. Αριστείδης Κομπούρης (Πολύγυρος)
Νικόλαος Λιάρος (Αθήνα)

ΑΝΤΡΩΝ 50-59
1. Aleksandar Markovic (Σερβία)
2. Arben Meco (Αλβανία)
3.Mahmutaj Viron (Αλβανία),
Miroslav Simic (Βόρεια Μακεδονία)

ΑΝΤΡΩΝ 60+
1. File Matevski (Βόρεια Μακεδονία)
2. Slobotan Grkovski (Βόρεια Μακεδονία)
3. Γιώργος Ερμείδης (Θεσσαλονίκη),
Ηλίας Δημητριάδης (Θεσσαλονίκη)

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

2017: Τσιόκας Ντανιέλ, Φωτιάδου Χρυσή

2018: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Φωτιάδου Χρυσή

2019: Κωνσταντινόπουλος Κων/νος, Τζαρίδου Στυλιανή

2022: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Δέσποινα Άμπα