- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανελλαδικές 2022: Ο Γιώργος Μουρατίδης «έσπασε» το κοντέρ με 19.560 μόρια (video)

Έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, όπως και όλοι οι μαθητές, αλλά έχοντας και πολλά όνειρα ο Γιώργος Μουρατίδης, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, «ρίχτηκε» στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και βγήκε νικητής.

Από τη μια η πανδημία, από την άλλη ο σεισμός του Ιανουαρίου. Και κάπου στη μέση το πείσμα, η επιμονή και το όνειρο της… Ιατρικής. Και στο τέλος η δικαίωση.

Συγκεντρώνοντας 19.560 μόρια πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία, όχι μόνο στη Φλώρινα, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία και φυσικά μία από τις υψηλότερες πανελλαδικά.

Ο Γιώργος έγραψε 20 στη Φυσική και στη Χημεία, 19,9 στη Βιολογία και 17,9 στην Έκθεση, βαθμοί που του δίνουν το εισιτήριο για να μπει στην Ιατρική Σχολή, πιθανότατα της Θεσσαλονίκης. Το εντυπωσιακό δε στην περίπτωση του είναι πως την τελευταία χρονιά άλλαξε κατεύθυνση, αφήνοντας την θεωρητική.

Στο πλευρό του είχε πάντα τους γονείς του, που τον στήριξαν σε κάθε στιγμή, αλλά και τους καθηγητές του. Περήφανος για τον Γιώργο, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, Γιάννης Τζώτζης.