- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Περιμένοντας μια απάντηση…

Οι εξετάσεις τελείωσαν, οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί και οι υποψήφιοι έχουν υπολογίσει τα μόρια που τους αντιστοιχούν, ανάλογα με τις βαθμολογίες τους ανά μάθημα.

Το Υπουργείο φάνηκε συνεπές στην ημερομηνία που τα ανακοίνωσε,  ενδεχομένως θα είναι συνεπές και στις ημερομηνίες, που οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.Όμως, έως σήμερα φαίνεται ότι είναι ασυνεπές στο εάν τελικά θα έχουν κάποια επιπλέον μόρια οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων, λόγω του σεισμού, καθώς ο Νομός Φλώρινας τέθηκε σε καθεστώς «Έκτακτης ανάγκης». Πρόκειται για υποσχέσεις που δόθηκαν από τους τοπικούς άρχοντες.

Τα παιδιά, που διάβαζαν μετά τον ισχυρό σεισμό του Ιανουαρίου, όπως και οι γονείς τους έχουν κάθε δικαίωμα να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι, γιατί η αγωνία τους να βγάλουν την τεράστια ύλη στο χρονικό διάστημα αυτό διακόπτονταν αρκετά συχνά από το κάθε βουητό που άκουγαν για τουλάχιστον 2 μήνες. Το ισχυρό σοκ του σεισμού και των μετασεισμικών δονήσεων τα συντρόφευε σε κάθε σελίδα που προσπαθούσαν να αποστηθίσουν, γεγονός που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό  για την  ψυχική τους ηρεμία.

Τον τελευταίο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο η κυρία Πέρκα, βουλευτής Φλώρινας, προσπαθεί να κινητοποιήσει την διαδικασία αυτή ενώ οι υπόλοιποι άρχοντες του τόπου ουδεμία αναφορά έχουν κάνει στο συγκεκριμένο και δίκαιο αίτημα όλων των υποψηφίων του τόπου μας.

Σας παρακαλώ λοιπόν ενώστε όλοι μαζί τις «φωνές» σας και την δύναμη που σας παρέχει η εξουσία που έχετε και βοηθήστε όλα τα παιδιά του νομού μας γιατί και ένα μόριο παραπάνω ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο στα σημαντικά βήματα των επιλογών τους, που καλούνται να κάνουν από εδώ και πέρα.

Κωνσταντίνος Γρατσουνίδης