- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήριο μήνυμα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας

Σήμερα χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο. Πενθούμε για τον Περικλή, τον Πέρη μας, που έφυγε για την αιώνια ζωή, ήσυχα, σιωπηλά και διακριτικά, όπως διακριτική, σεμνή και άδολη υπήρξε η ζωή του κοντά μας.

Σήμερα με ανείπωτο πόνο και θλίψη αποχαιρετούμε έναν μαχητή της τοπικής μας παράδοσης, έναν γλυκό, καλόκαρδο, σεμνό και προσηνή άνθρωπο.

Υπήρξε φίλος με όλη τη σημασία της λέξης. Πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει, να εξυπηρετήσει, να διαμεσολαβήσει και να προσφέρει φιλότιμα τις χορευτικές του υπηρεσίες, προκειμένου να στηρίξει όποιες προσπάθειες εκδηλώνονταν για την προβολή της τοπικής μας παράδοσης. Λάτρης της Φλώρινας, με φανατισμό υποστήριζε την πόλη μας, τις ομορφιές της, τα ήθη και έθιμά της.

Εμείς στο Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας θα θυμόμαστε πάντα τη χορευτική του δεινότητα, τη λεβεντιά του και την υποστήριξη που μας πρόσφερε με χαμόγελο, όποτε του την ζητήσαμε, όπως κατά το ταξίδι μας στην Αίγυπτο και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον έχουμε στην ομάδα μας.

Δεν είναι εύκολο να αποδεχτούμε το σκληρό γεγονός της απώλειας του Περικλή. Δεν είναι εύκολο να δεχτούμε πως από εδώ και πέρα θα πραγματοποιούνται χορευτικές εκδηλώσεις και παρελάσεις χωρίς την συμμετοχή του Περικλή. Το μάτι μας πάντα θα τον ψάχνει, ανάμεσα στους χορευτές, για να θαυμάσει τις άρτιες φιγούρες του, τον αέρινο τρόπο χορού του και τη μοναδική του ζωντάνια.

Καλό σου ταξίδι φίλε Περικλή! Είμαστε σίγουροι ότι, εκεί που θα βρίσκεσαι, θα μιλάς για την αγαπημένη σου πατρίδα και θα χορεύεις το λεβέντικο , με το μοναδικό σου μεράκι, όπως εσύ ξέρεις, σκορπώντας, στιγμές λεβεντιάς και υπερηφάνειας.

Εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό Παράδεισο!

Αθάνατος!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε. Φλώρινας

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Δ. Γκόλνα