- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών με τον Δήμαρχο Αμυνταίου

Αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη στο γραφείο του, την 12η Ιουλίου 2022.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Κουγιουμτζόγλου, ο Γραμματέας κ. Πέτρος Δελκούσης, ο Ταμίας κ. Γεώργιος Τράιτσης και το μέλος του Δ.Σ. κ. ΣτέφανοςΧατζητρύφων. Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμυνταίου κος Νικόλαος Γιώσκος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στο Δήμο Αμυνταίου και ευρύτερα στους ΟΤΑ, καθώς και μία σειρά ζητημάτων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου.

Τα θέματα τοπικού χαρακτήρα που έθεσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και ζήτησαν την συνδρομή του Δημάρχου ήταν:

  1. Η σύμφωνη γνώμη φιλοξενίας του Δ.Σ. για τις συνεδριάσεις του σε αίθουσα του Δήμου, κατόπιν σχετικού αιτήματος.
  2. Την υιοθέτηση λήψης γνώμης/άποψης του Συλλόγου από τα συλλογικά όργανα του Δήμου Αμυνταίου πριν την έκδοση αποφάσεων που έχουν άμεση επίδραση στα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου.
  3. Την έναρξη των διαδικασιών προμήθειας και τοποθέτησης απινιδωτών στους χώρους εργασίας του Δήμου.
  4. Την καταβολή σε χρήμα της αξίας του γάλακτος για χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν παραδόθηκε στους δικαιούχους εργαζόμενους.
  5. Την ανάπτυξη συνεργασίας για θέματα σύνταξης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και προδιαγραφών κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος. Ο κ. Μπιτάκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα παραπάνω αιτήματα, εξέφρασε τις απόψεις του και τη διάθεση του για ικανοποίηση τους και ταυτόχρονα συνεχάρη το Δ.Σ. για την εκλογή του.