- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην Κοινότητα Πετρών και υπογραφή ένταξης μελέτης έργου

Την Τοπική Κοινότητα Πετρών του Δήμου Αμυνταίου επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.Κατά την επίσκεψή του υπέγραψε την ένταξη της μελέτης«Ανάπλαση Μονοπατιού κατά μήκος του καναλιού Τ/Κ Πετρών από Πηγές έως Μύλο Χατζηκωνσταντίνου», παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Χριστίνας Ζιώτα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πετρών Γρηγόρη Κυριακόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και του Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Άμπα.

Η μελέτη αυτή προϋπολογισμού 558 χιλιάδων ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, μετά από πρόταση του Δήμου Αμυνταίου. Σκοπός είναι να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, η ιστορική αξία της και η τουριστική προοπτική της.

Ο Γιώργος Κασαπίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος μετά την υπογραφή της ένταξης μελέτης, ενώ κατά τη συνομιλία του με την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Χριστίνα Ζιώτα, έδειξε το ενδιαφέρον του για τις προοπτικές του Αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τοπική Κοινότητα Πετρών, ως μοχλού ανάπτυξης και τουριστικής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής.

            Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή με γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας,υπογράμμισε:«Σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με μνημεία, μπορούμε,αφενός να μάθουμε την τοπική μας ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά,και αφετέρου αυτά να λειτουργήσουν ως πόλος τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας».