- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη στις διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 17/08 ο βουλευτής Γ. Αντωνιάδης επισκέφτηκε την προϊσταμένη Α/θμιας εκπαίδευσης κα Μούσιου Όλγα, την οποία συνεχάρη και ευχήθηκε καλή θητεία στη συγκεκριμένη θέση του διευθυντού της Α/θμιας εκπαίδευσης Φλώρινας.

 Παράλληλα η κα Μούσιου Όλγα ενημέρωσε τον βουλευτή για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό στην Α/θμια εκπαίδευση, η οποία είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. Επεσήμανε όμως τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί για την περιοχή η υπογεννητικότητα.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κα Μούσιου για την ενημέρωση και την θερμή φιλοξενία και ενημέρωσε και ο ίδιος από την μεριά του για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας και έχουν σχέση με την κυβερνητική πολιτική στο Υπουργείο Παιδείας όπως οι μαζικοί διορισμοί στο χώρο της εκπαίδευσης κ.α. Τόνισε ιδιαιτέρως τη δυνατότητα παρέμβασης σε εκπαιδευτικά θέματα από την μεριά του αφού ο ίδιος συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών (παιδείας) υποθέσεων της βουλής και επεσήμανε την άριστη συνεργασία που είχε με τον απελθόντα προϊστάμενο κ. Λυγούρα Γιώργο, τον οποίο ευχαρίστησε για άλλη μια φορά. Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την τάχιστη επίλυση διαφόρων προβλημάτων, στην λύση των οποίων εμπλέκεται το Υπουργείο Παιδείας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε ευχόμενος καλή σχολική χρονιά στους εργαζομένους στην Α/θμια εκπαίδευση και στους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Γ. Αντωνιάδης επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Β/θμιας εκπαίδευσης Φλώρινας κα Παπαδοπούλου Δέσποινα, την οποία επίσης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή θητεία.

Η κα Παπαδοπούλου τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Β/θμια εκπαίδευση στο νομό Φλώρινας, η οποία είναι σε άριστη κατάσταση και καθ όλα έτοιμη να υποδεχθεί τους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά. Αναφέρθηκε η κα Παπαδοπούλου επίσης και η ίδια στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και άλλα προβλήματα καθημερινότητας.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κα Παπαδοπούλου για την ενημέρωση και επισήμανε την άριστη συνεργασία που είχε με την απελθούσα διευθύντρια κα Μαρνέρη Ευγενία την οποία και ευχαρίστησε και ενημέρωσε επίσης την κα Παπαδοπούλου για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο Υπουργείο Παιδείας αφού ο ίδιος συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών (Παιδείας) υποθέσεων της βουλής εστιάζοντας στο θέμα της μοριοδότησης των αποφοίτων Γ. Λυκείου λόγω σεισμού και τις τουλάχιστον τρείς συναντήσεις που είχε με την κα Κεραμέως για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο.

Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την τάχιστη επίλυση διαφόρων προβλημάτων, στην λύση των οποίων εμπλέκεται το Υπουργείο Παιδείας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε ευχόμενος καλή σχολική χρονιά στους εργαζομένους στην Α/θμια εκπαίδευση και στους νεοδιορισμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.