- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές και πως να οργανώσετε το ταξίδι σας

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μόνο ο πιο όμορφος μήνας του έτους, αλλά και μια εξαιρετική εποχή για διακοπές. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και ξηρός. Δεν υπάρχει συνωστισμός στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, οπότε είναι πιο εύκολο να κλείσετε δωμάτιο ή τραπέζι εκ των προτέρων.

Επίσης, αν έρχεστε από το εξωτερικό, τότε αυτός ο μήνας θα είναι φθηνότερος για εσάς, επειδή δεν είναι ακόμα υψηλή περίοδος. Και ο τελευταίος λόγος είναι ότι ο Σεπτέμβριος είναι ήδη φθινόπωρο και ως εκ τούτου ο καιρός θα είναι πιο δροσερός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε μακριά χωρίς να ιδρώσετε πολύ και χωρίς να ανησυχείτε για ηλιακά εγκαύματα και αφυδάτωση.

Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας, σκεφτείτε τι είδους διακοπές θέλετε. Θέλετε να μείνετε σε ένα μέρος ή να εξερευνήσετε διάφορες πόλεις και χώρες;

Η προετοιμασία των διακοπών είναι πολλή δουλειά. Πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο προορισμό, να κλείσετε την πτήση, να βρείτε κατάλυμα και να οργανώσετε πράγματα όπως η ασφάλιση.

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν πάτε διακοπές και τα οποία θα κάνουν το ταξίδι σας πολύ πιο εύκολο.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για τις διακοπές σας:

1) Κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεχάσετε τίποτα σημαντικό και θα μπορέσετε να συσκευάσετε όλα τα πράγματά σας σε μια τσάντα ή βαλίτσα, αντί για πολλές μικρότερες.

2) Μάθετε αν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον χρέωση για υπέρβαρες αποσκευές ή για τσάντες ταξιδιού που παραδίδονται στο αεροδρόμιο από το οποίο αναχωρείτε. Αν ναι, προσπαθήστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ποσότητα των πραγμάτων που δεν χωράνε στις χειραποσκευές σας.

3) Προσπαθήστε να αποφύγετε να συσκευάσετε πάρα πολλά ρούχα σε μια τσάντα ή βαλίτσα, ώστε να μην είναι πολύ βαριά (π.χ. πάρτε μόνο δύο ζευγάρια παπούτσια αντί για τρία). Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε κύβους αντί για κύβους συσκευασίας, καθώς ζυγίζουν λιγότερο από τους κανονικούς, ή νεσεσέρ ταξιδιού.

4) Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα: διαβατήριο, βίζα, ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πιστοποιητικό εμβολιασμού (αν χρειάζεται). Μόλις κλείσετε εισιτήρια ή διαμονή, ελέγξτε ότι όλα αυτά τα έγγραφα ισχύουν για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία αναχώρησής σας.

Οι διακοπές είναι η στιγμή που μπορείτε να ξεχάσετε τη δουλειά, να απολαύσετε τη ζωή σας και να περάσετε λίγο χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σας και ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να απολαύσετε ποιοτικές διακοπές.